Miljonbidrag till Dacke: "Hade svårt att somna"

Kommunen ger ett miljonbidrag till Hotell Dacke. "Jag finner knappast ord för att det finns sådan politisk vilja", säger ägaren Jorma Isomettä, som hade svårt att somna efter beskedet.

Bostadsbolagets panncentral förser hela fastigheten Klubban 2-4 med uppvärmning. När oljeledningen byts ut mot bergvärme är tanken att hotellet ska få en egen värmeanläggning, för att förenkla hanteringen exempelvis vid försäljning.

Bostadsbolagets panncentral förser hela fastigheten Klubban 2-4 med uppvärmning. När oljeledningen byts ut mot bergvärme är tanken att hotellet ska få en egen värmeanläggning, för att förenkla hanteringen exempelvis vid försäljning.

Foto: Charlotte Madestam

Virserum2020-06-23 12:00

Fullmäktige har beslutat ge Hotell Dacke ett driftsbidrag på upp till en miljon kronor.

Planen är att byta ut den oljepanna som i dag förser hela fastigheten med värme mot bergvärme. I samband med att oljepannan stängs av, kommer inte den privata delen med hotellet ha någon värmeförsörjning. Därför klubbades ett driftsbidrag, så den privata delen kan få en liknande lösning samtidigt.

Pengarna tas från kontot för näringslivsbefrämjande åtgärder och syftar till att säkerställa att hotellverksamheten kan fortsätta.

– Det är extremt sällan som kommunen lämnar driftsbidrag, men det kan finnas synnerliga skäl om det handlar om sista hotellet eller butiken på en ort, säger kommunchef Lars Rönnlund. Eftersom kommunen drar sig ut, och orsakar att det inte finns värmeanläggning i den delen av fastigheten har den bedömningen gjorts att ett driftsbidrag på upp till en miljon kronor ska betalas ut.

undefined
Jorma Isomettä hade svårt att somna efter det positiva beskedet. "Jag finner knappast ord för att det finns sådan politisk vilja", säger han.

Jorma Isomettä känner en oerhörd lättnad.

– Jag är så tacksam, att jag knappt finner ord över att det finns sådan godhet och vilja, från högsta instans i kommunen till pensionärer, som vill hjälpa verksamheten att leva vidare. Utan bidraget hade jag kommit till vägs ände i vinter.

Vad var din första tanke?

– Jag blev överraskad att det blev ett så pass positivt beslut, säger Jorma. Jag hade svårt att somna på kvällen. Nu vill jag fortsätta bygga verksamheten och hoppas kunna utöka antalet anställda i framtiden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!