Motion om cykelmotion besvarad

Monica Bergh (KD) fick inget klart besked om sin motion, där hon ville ge kommunanställda möjlighet att köpa förmånscyklar genom löneavdrag. Men ändå anses motionen besvarad.

Monica Bergh (KD)

Monica Bergh (KD)

Foto: Charlotte Madestam

Virserum2018-08-23 12:30

Vid senaste sammanträdet med kommunstyrelsens arbetsutskott var frågan uppe till behandling. Personalchefen Hans Andersson har grottat ner sig i frågan och kommit fram till att förslaget platser i det stora paket med personalförmåner som kommer att presenteras lite längre fram i höst.

Det kan handla om pensioner, om friskvårdssatsningar, och mycket annat. Frågan om förmånscyklar kommer att beaktas i samband med att det här paketet jobbas fram.

– Förmånspaketet är ett led i vår strävan att bli en attraktiv arbetsgivare, säger kommunalrådet Lars Rosander.

Motionären, kristdemokraten Monica Bergh från Virserum är glad över det här beskedet. Motionen har legat ett bra tag nu, och har vandrat fram och tillbaka några gånger. Men nu ser det alltså ut som om den är på gång.

­– Det låter bra att det äntligen händer något, säger hon, jag hoppas att den kommer med i förmånspaketet. Sedan hoppas jag att många av mina arbetskamrater på kommunen utnyttjar den här möjligheten att köpa en bra cykel.

Så även om det inte blev något konkret svar på motionen just nu, så lever frågan fortfarande och Monica Bergh håller tummarna för att det här förmånspaketet ska bli verklighet.

Tanken i motionen är att kommunanställda ska kunna köpa en cykel genom ett löneavdrag, på samma sätt som man köpte personaldatorer för några år sedan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!