Nu rullar knuttarna in på området

Förra året var det drygt 1 500 personer som besökte Dacketräffen. I år hoppas arrangörerna att det ska komma fler, då man även firar 40-årsjubileum. Redan nu har det kommit upp mot 80 besökare.

Det är många frivilliga som hjälper till för att få allt klart tills träffen börjar på torsdag.

Det är många frivilliga som hjälper till för att få allt klart tills träffen börjar på torsdag.

Foto: Madeleine Jakobsson

Virserum2019-07-30 17:04

På torsdag öppnar Virserum MC Club upp portarna till årets Dacketräff, men redan nu strömmar det in besökare.

– Vi öppnar egentligen inte entrén ännu, men vi vill heller inte hindra någon från att komma in på området, säger Mathias Welinder, träffgeneral/president i Virserums MC Club.

Just under tisdagen regnar det, vilket gör att det kanske inte kommer så många mc-knuttar under eftermiddagen, men under onsdagen räknar arrangörerna med att det kommer upp emot 400 motorcyklar, om inte fler. Därefter kommer det rulla in hojar allt eftersom och på fredag räknar man med att det kommer vara ganska fullt överallt.

– Vi har fått tillstånd till att ha camping ifrån vår klubbstuga, längst strandkanten och bort mot pizzerian vid Storgatan. Vi har även tillstånd att slå upp tält på grönområdena som ligger intill klubbstugan, säger Mathias Welinder och visar polistillståndet.

Han vill också passa på att ge en stor eloge till företagen som har sin verksamhet i närområdet. Han berättar att de har upplåtit sina områden för parkering.

– Det finns en hel del som kommer som inte har motorcykel, utan de kommer med husvagn eller husbil.

Mathias Welinder berättar att det även kommer en hel del mc-förare från bland annat Holland, Tyskland och cirka 350 personer från Danmark.

– Det är lite speciellt med vår träff eftersom vi välkomnar alla mc-åkare och vi favoriserar ingen speciell grupp av motorcyklar.

I år kommer åtta olika band att uppträda inne på festområdet, vilket är några fler än tidigare år. Det kommer även arrangeras olika lekar och ett musikquiz kommer att anordnas i det stora tältet på området.

Några som valt att komma tidigt till träffen är ett gäng från Nässjö MC. De sitter i ett partytält och myser i regnet.

– Vi kom redan igår. Vi ville få plats inne på området och då vill det till att vara i god tid. Dacketräffen är den bästa träffen på hela året. Alla här är så servicevänliga och det är aldrig något tjafs, säger Gunnar Karlsson.

De berättar att det kommer 25 personer till från klubben och att den äldsta i klubben är upp emot 70 år.

– Medelåldern är lite hög, men vi har väldigt roligt tillsammans. Vi träffas inte enbart på mc-träffar utan vi försöker ha någon sammankomst varje månad, även under vintern, säger Lennart Sand.

Kerstin Johansson som inte har något mc-kort har precis varit och köpt sig en trike (mc med tre hjul) som man får köra med ett helt vanlig B-körkort. Det är en fabriksbyggd motorcykel med delad bakaxel och den är byggd i Tyskland.

– Jag kommer nog fortsätta att åka med Gunnar på hans motorcykel, men vill jag så har jag ju en egen hoj att åka på, säger hon med en glädje som smittar av sig på hela gänget.

Mathias Welinder, president för Virserums MC Club ser fram emot helgens träff som i år firar 40 år.
Mathias Welinder, president för Virserums MC Club ser fram emot helgens träff som i år firar 40 år.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!