Nu tas beslutet om ny ambulansstation

Nu tas det formella beslutet att bygga en ny ambulansstation i Virserum. Något som glädjer många. Men oroar Anders Andersson (KD).

Kristdemokraten Anders Andersson oroar sig för vad som kan komma att ske om den gamla vårdcentralen i Virserum säljs när ambulansverksamheten flyttar.

Kristdemokraten Anders Andersson oroar sig för vad som kan komma att ske om den gamla vårdcentralen i Virserum säljs när ambulansverksamheten flyttar.

Foto: Olof Carlson

Virserum2019-10-30 20:00

Ambulansstationen i sig har han inget emot, han har i flera år jobbat för att Virserum ska behålla sin ambulans.

I stället är det en passus i beslutsunderlaget som Anders Andersson oroar sig över. En passus som säger att regionen ska ha ambitionen att sälja hela den gamla landstingsfastigheten i centrala Virserum.

– Vad kommer då att hända med de båda privatläkarna som har sina mottagningar i huset, kommer de att flytta till någon annan ort? De kan ju få jobb direkt var som helst, säger Andersson.

Hans oro delas dock inte av majoriteten i regionstyrelsen.

– När ambulansen flyttar 2022 har vi så lite verksamhet kvar i huset att vi kan sälja det. Vi är beredda att hyra in dessa verksamheter. Vi kommer säkert att hitta lösningar, säger Yvonne Hagberg, ledamot i regionstyrelsen och vide ordförande i beredningen för hälso och sjukvård.

Hon oroar sig inte heller för att de båda privatläkarna ska flytta.

– De är knutna till regionen genom sitt avtal med Vårdval. Jag tror att de kommer att värna om både avtalen och om sina patienter.

Då tänker hon på Samrehab som har delvis öppet i Virserum, liksom barnhälsovården.  Här finns också en sjuksköterskemottagning.

Anders Andersson anser också att beslutsunderlaget i den delen är i blekaste laget, och tycker att man mer borde tagit ett helhetsgrepp på vården i Virserum, än att bara fokusera på ambulansstationen. Medan Yvonne Hagberg och de andra i majoriteten ser det mer som två skilda frågor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!