Ny detaljplan öppnar för nytt område

Det har tagit sin lilla tid. Men nu är det klart. Den nya detaljplanen fick grönt ljus av kommunstyrelsens arbetsutskott.

Så här ser plankartan ut för det nya bostadsområdet i Virserum. 16 nya lägenheter får plats, alla med utsikt över Virserumssjön.

Så här ser plankartan ut för det nya bostadsområdet i Virserum. 16 nya lägenheter får plats, alla med utsikt över Virserumssjön.

Foto: Hultsfreds kommun

Virserum2019-11-24 08:00

Vilket i klartext betyder att den kommer att ligga för slutgiltigt beslut hos kommunfullmäktige nu i december.

– Det här kvarteret, Magistern 3 som det heter, ligger intill skolan och idrottshallen i Virserum, säger kommunalrådet Lars Rosander (C). 

Den här nya detaljplanen öppnar för 16 nya lägenheter i det här området, som tack vare att det ligger ganska högt erbjuder utsikt över Virserumssjön. 

– Det kommer finns plats för sex byggnader med två lägenheter i varje, plus ett radhus, säger Lars Rosander.

Det har tagit ganska lång tid att få fram den här planen, till stor del beroende på det kuperade läget, förklarar han vidare. 

Men planerna på att bygga har inte kallnat trots väntetiden. Initiativtagaren Rune Tedfors,  på Prolympia i Jönköping, bekräftar att intresset finns kvar.

– Jag vet ju att det tar tid att få fram en detaljplan. Och jag har inte bråttom, säger Rune Tedfors. Och vi har varit aktiva i arbetet med att utforma detaljplanen, så jag är nöjd med hur den har blivit.

Rune Tedfors har kontakter med flera entreprenörer som kan tänka sig att bygga. Men när det kan bli av är fortfarande okänt.

– Det beror på vem som nappar, säger han.  Det kommer att bli ett jättefint område när det blir färdigt, säger han, ett område som kan bli en anledning att flytta till Virserum. Att ha möjligheter till ett bra boende är väldigt viktigt om man vill skapa inflyttning till en kommun.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!