En person skadad efter biljakt utanför Virserum

Det var en dramatisk torsdagsnatt i Hultsfreds kommun – som slutade med att polisen grep fyra personer. De är nu misstänkta för grov misshandel och olaga hot.

Foto: Arkiv

Virserum2022-09-30 11:54

Tidigt på fredagsmorgonen kom det uppgifter om att polisen hade genomfört en stor insats i Hultsfreds kommun. Till en början var det locket på av utredningstekniska skäl och det beskrevs som en "väldigt rörig händelse".

Några timmar senare kunde polisen berätta vad som hade hänt natten mellan torsdag och fredag:

– Händelsen hade sin upprinnelse i Virserum, där målsägande uppger att han blev attackerad av några personer. Han ska då ha känt sig tvingad att köra iväg med bilen – och de andra följde efter. De körde i riktning mot Åseda och någonstans vid länsgränsen mot Kronoberg kolliderade bilarna. I samband med detta ska målsägande ha hotats med olika föremål och han blev även misshandlad, säger polisens presschef Robert Loeffel.

Vad hände sen...?

– Den målsägande mannen kunde ta sig vidare och larma 112. Han körde till Åseda, där räddningstjänst, ambulans och polis mötte upp. Därefter fördes mannen, som var vaken och talbar, till Växjö lasarett.

Senare under natten kunde polisen stoppa två fordon i närheten av Målilla – där de misstänkta männen befann sig. De greps och fördes till arresten i Kalmar.

– De anhölls vid lunchtid på fredagen, misstänkta för grov misshandel och olaga hot. Alla inblandade, inklusive målsägande, är i 20-25-årsåldern och de är delvis bekanta med varandra sedan tidigare, säger Robert Loeffel.

De fyra misstänkta är hemmahörande i Hultsfreds kommun.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!