Nyinflyttade Diana fick stor respons

Diana Qvist, 41, har precis flyttat till Virserum. På sociala medier skrev hon ett inlägg för att presentera sig. Responsen hade hon aldrig räknat med. "Jag hade ingen aning om att det skulle bli så mycket. Det är verkligen jättekul", berättar hon.

Diana Qvist har flyttat närmare 40 mil från Norberg till Virserum. När hon presenterade sig på sociala medier blev responsen stor. "Jag känner mig verkligen välkommen", berättar hon.

Diana Qvist har flyttat närmare 40 mil från Norberg till Virserum. När hon presenterade sig på sociala medier blev responsen stor. "Jag känner mig verkligen välkommen", berättar hon.

Foto: Markus Danielsson, Elin Elmström, Privat

Virserum2023-10-13 05:00

Den 7 oktober gick första flyttlasset till Virserum från Norberg i Västmanland. Samma dag skrev hon ett inlägg i Virserums-gruppen på sociala medier för att presentera sig. Responsen lätt inte vänta på sig. Inlägget närmar sig nu 100 gilla-markeringar och har nära 70 kommentarer. 

– Jag har flyttat ganska mycket, 13 gånger, och har aldrig stött på så stor respons som här. Det har varit väldigt välkomnande, berättar hon. 

Sa du 13 gånger?

– Ja, jag vet inte hur det har gått till egentligen, säger hon och skrattar.

– Jag har bara följt jobben. Sedan kom jag på att jag inte ville jobba för någon längre utan startade eget inom fastighetsuthyrning och som it-konsult. Nu längtade jag tillbaka till Småland, jag är uppväxt i Markaryd, men ville samtidigt till en ny plats.

undefined
"Jag är utbildad inom media och kommunikation och sedan vidare till tekniker och utvecklare. Nu vill jag sadla om och lära mig elektronik och energi. Det som har att göra med hur vi kan utvinna el på naturlig väg, från solenergi och vatten till exempel", säger Diana Qvist och berättar att hon valde Virserum bland annat för att det är inom pendlingsavstånd till universitet.

Hur kom det sig att det blev Virserum?

– Jag letade bostad lite strategiskt. Jag ville att det skulle vara pendlingsavstånd till universitet, så nära Växjö och Blekinge. För jag vill plugga vidare. Så då hittade jag Virserum. Det låg bra till, var bra priser och verkade lugnt. Jag gillar lite mindre samhällen och har tänkt att det här ska vara min sista flytt.

Vad är ditt första intryck?

– Det känns rätt hemma även om det är mindre än Markaryd. Sedan har jag ju fått ett otroligt välkomnande. Även när jag har mött folk så har de sagt "välkommen till byn". Så första intrycket är väldigt bra. Det verkar också finnas en del kultur som man kan engagera sig i.

undefined
Bland kommentarerna på sociala medier finns många "hej" och "välkommen", men även inbjudningar och tips om orten. "Det blev jättestor respons och det känns väldigt fint att få alla positiva kommentarer", berättar Diana Qvist.

Hur kom det sig att du gjorde inlägget?

– Jag tänkte att jag chansar och skriver att jag är nyinflyttad. Så kanske man undviker det här med att folk kan bli lite skraja för främmande. Sedan är jag mörkhyad så jag tycker det är bra om folk vet vem jag är och det bara är att gå fram och tala med mig.

Har du varit med om att det varit ett problem förut?

– Inte alls som ung. Men där jag bodde sist var det i början lite sneda blickar. Men jag gjorde mig heller inte till känna utan bara flyttade in. Vissa kom fram och pratade, men de som inte vågade var kanske lite skeptiska. Jag kände att det kollades lite extra efter mig. Det ändrades snabbt när det spred sig vem jag var. Så jag tänkte att jag nu skulle undvika den första biten genom att presentera mig. Det känns mer öppet och jag tror att folk kanske vågar fråga om det är något de undrar. 

undefined
"Jag har varit engagerad i många föreningar och bygdegårdar. Försökt sätta landsbygden på kartan genom olika projekt. Så jag kommer kolla in läget i Virserum, se hur jag kan engagera mig och var det behövs", berättar Diana Qvist.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!