Nysnön gav merjobb i Dackestupet

Fluffig nysnö, några minusgrader – och full fart i Dackestupet. ”Jag tycker det här är en bra backe”, säger 11-åriga Tyra Rosén, som åkt från Växjö med pappa Ola för en heldag i skickbacken.

Åka skidor är kul, tycker Lydia Hagberg, som har pappa Jonas som stöd.

Åka skidor är kul, tycker Lydia Hagberg, som har pappa Jonas som stöd.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Virserum2019-02-03 19:00

Att det var DM i storslalom i söndags satte förstås sin prägel på åkningen i Dackestupet, det var minst sagt full fräs när framtidens stjärnor gav allt i backen.

Den rikliga mängden nysnö gillade alla fritidsåkare, men eldsjälarna som får lägga jobb på att preparera underlaget var inte riktigt lika förtjusta i nederbörden, som kommit så nära inpå tävlingen. Hemmaklubben Hjorten SK fick allt annat än sovmorgon.

– Det var inte alls välkommet. Vi har varit 15-20 man ute med snösläde sedan tidigt i morse. Vi har drygt 100 tävlande här idag och måste ner till hård snö, för att det ska vara säkert, säger Johan Bjelkered, som ändå verkade nöjd med resultatet efter slitet.

Men riktigt alla var inte i Virserums skidbackar för att tävla. Femåriga Lydia Hagberg började åka skidor förra året och visade att hon redan fått bra koll på utförsåkningen.

– Det är kul!

Eftersom hon bor i Virserum kan hon spetsa nivån ganska ofta.

– En gång i veckan blir det nog, eller så ofta vi kan, säger pappa Jonas Hagberg.

Fullt så ofta kan inte Tyra Rosén åka utför Dackestupets backar.

– Vi bor i Växjö, men vi är här i Virserum varje år. Det är jättefina backar här, säger Lydia, som dagen till ära passade på att testa sin nya snowboard.

– Jag åker både skidor och bräda. Bräda är roligt för det är lite större utmaning, tycker jag. Hemma har vi inte så nära till någon skidbacke, så då blir det mest pulka.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om