Tar hästarna till hjälp för att öka folks välmående

Anna Edvardsson tar sina hästar till hjälp, tillsammans ska de öka folks välbefinnande. "Jag vill erbjuda andra det hästarna gett mig".

Anna Edvardsson har startat företaget Eqquego - Hästen & Jag, för att kunna erbjuda andra det hästarna gett henne. Till sin hjälp tar hon Delicia och övriga sju hästar som finns på gården i Bösebo.

Anna Edvardsson har startat företaget Eqquego - Hästen & Jag, för att kunna erbjuda andra det hästarna gett henne. Till sin hjälp tar hon Delicia och övriga sju hästar som finns på gården i Bösebo.

Foto: Privat

Virserum2021-09-22 08:00

Det säger Anna Edvardsson, 52 år, vars företag Eqquego – Hästen & Jag registrerades hos Bolagsverket så sent som på måndagen.

Tanken på att bli egenföretagare har funnits länge. Nu kände hon sig redo att ta sina visioner vidare.

– Här på gården finns i dagsläget åtta hästar, sju av dem av rasen PRE och en arab. Min tanke är att människor ska kunna komma hit och med hjälp av hästarna, och mig förstås med min bakgrund och erfarenhet, hitta sig själv, få kontakt med sina känslor, komma till ett lugn, och stärka sin fysiska och psykiska hälsa, säger hon och förklarar vidare:

– Det kan handla om människor som söker personlig utveckling eller behöver någon form av rehabilitering efter utmattningsdepression, annan stressproblematik eller psykisk ohälsa.

Från oktober och ett halvår framåt kommer Anna Edvardsson gå en utbildning till certifierad Feel praktiker. Den kommer ge henne verktygen som behövs, för att ge en grund att stå på, tänker hon.

– Jag har startat företaget som en ram för vården, tillägger hon.

Hur ser du på möjligheten att försörja dig på det här?

– Jag jobbar heltid som verksamhetschef på Elisabethgården, så jag ser inte framför mig att det ska bli en heltidsverksamhet. De som har behov och intresse kommer att hitta till oss, så får vi se vartåt det bär.

Vad blir den stora utmaningen?

– Det blir att lita på att det som ska ske, det sker och ge verksamheten den tid som behövs för att bli något bra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!