Nytt gym startas: "Jag ville ha något ordentligt"

När Hampus Jonsson började renovera en lokal i Virserum spred sig ryktet snabbt bland träningsintresserade ortsbor. Nu står det klart att 24-åringen öppnar ett gym i Virserum efter nyår.

Hampus Jonsson har renoverat en 140 kvadratmeter stor lokal på övervåningen till Christers bilmekk i Virserum, där han själv jobbar i verkstaden.

Hampus Jonsson har renoverat en 140 kvadratmeter stor lokal på övervåningen till Christers bilmekk i Virserum, där han själv jobbar i verkstaden.

Foto: Privat

Virserum2022-07-22 05:30

Egentligen hade han inte tänkt öppna ett gym för allmänheten, utan en anläggning där han kunde träna själv. Visserligen finns redan ett gym i Virserum, men Hampus Jonsson ville ha en större och bättre anläggning.

– Jag har varit på många andra gym och kände att jag ville ha något ordentligt. Först var tanken att jag bara skulle renovera lokalen och dra igång något själv. Men eftersom det är en så liten ort sprider sig allt rätt snabbt, säger han och fortsätter:

– Folk började komma fram och fråga om det skulle bli för allmänheten. När fler och fler frågade tänkte jag att det är lika bra att öppna upp för alla, eftersom det är stor efterfrågan.

Nyligen offentliggjorde han sina planer i Virserums Facebookgrupp. Tanken är att gymmet, som kommer att ligga i samma fastighet som Christers bilmekk, ska öppna strax efter nyår.

– Det är min fars verkstad, säger Hampus Jonsson och berättar att gymmet ska ligga i en lokal på övervåningen.

undefined
Hampus Jonsson har renoverat en 140 kvadratmeter stor lokal på övervåningen till Christers bilmekk i Virserum, där han själv jobbar i verkstaden.

Han jobbar själv i bilverkstaden och kommer därför att kunna hålla koll på gymmet under dagarna.

– Det tog ett år innan renoveringen var helt klar. Det har stått klart nu i sex–sju månader, men sedan har jag väntat på alla tillstånd, säger han och berättar att det har krävts allt från bygglov till brandskyddsinspektion.

– Nu är det klart också.

Hampus Jonsson väntar bara på att träningsmaskinerna ska levereras, sedan kan han öppna gymmet, som blir ungefär 140 kvadratmeter stort. Betydligt större än det nuvarande gymmet i Virserum.

– Det är nästan tre gånger så stort som det som finns.

Facebookinlägget där han släppte nyheten om gymmet har fått många positiva kommentarer. Responsen blev större än vad Hampus Jonsson hade väntat sig.

– Det är kul att folk uppskattar det man gör. Det är inte jättemycket som utvecklas i småorter längre, utan mycket plockas bort.

Tanken är att alla människor, oavsett ålder och målsättning med träningen, ska kunna använda gymmet.

– Jag har försökt anpassa det till en så stor målgrupp som möjligt, eftersom det är en så pass liten ort. Det ska finnas konditionsgrejer, fria vikter och maskiner så att alla kan vara där.

Han planerar inte att anställa någon personal.

– Till en början blir det bara jag själv och kanske familjen som hjälper till. Eftersom jag ändå jobbar i samma fastighet så kommer jag att kunna hålla mycket koll.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!