Per startar företag i besöksnäringen

Under pandemiåren hände något. Intresset för att vara ute i naturen, i skog och mark tog fart. Många såg det som en chans att komma ut utan att bli smittad. Den trenden blev till en affärsidé.

"Här kommer det att grillas mycket korv i sommar..." hoppas Per Rosander som nu sjösätter sin företagsidé.

"Här kommer det att grillas mycket korv i sommar..." hoppas Per Rosander som nu sjösätter sin företagsidé.

Foto: Olof Carlson

Virserum2023-02-03 20:00

Företagaren Per Rosander från Blåsmålen utanför Virserum hoppas och tror att det nyväckta naturintresset håller i sig. Och rent av växer till sig. Och det hoppas han att det nya företaget, Outdoor Experience Småland ska bidra till. 

– Besöksnäringen är en framtidsbransch för Småland, den är redan stor men kan bli mycket större. Som hårt engagerad i samarbetet Smålands Trädgård brinner han för att utveckla besöksnäringen och ser potentialen, säger han.

I ett par års tid har han nu jobbat med att ställa i ordning sin lägerplats, skaffa utrustning och göra allt klart. Så pass att det nu är att rulla i gång den första maknadsföringen. Och på två timmar efter premiären kom det in två förfrågningar direkt.

Lägerplatsen ligger på en liten höjd vid sjön Hjorten och ödemarken mitt emellan Jönköpings och Kalmar län. Här ska det finnas tält för tio personer, grillplats, matbord och utekök. Enkelt och funktionellt. Byggt på ett sätt att det smälter in i naturen.

– Sedan har jag kanoter i sjön, säger han, och den är tillräckligt stor för en rejäl paddeltur. Och går vandringsleden förbi precis utanför.

– Och den är i sin tur kopplad till flera andra leder, säger berättar han.

Det här naturparadiset vill han nu hyra ut till besökare.

– Konceptet är att ta emot mindre grupper, familjer, kompisgäng, och andra, grupper i storlek från två till åtta, tio personer, Och då kan de ha ensamrätt på området.

Per Rosander finns med som guide och vägvisare. Redo att finnas till hands med råd och tips. Det är inte de mest rutinerade "Skogsmullarna" han vänder sig till i första hand, utan mer till de som vill prova på att vara ute i naturen något dygn eller så.

– Utan att de ska behöva skaffa sig en massa dyr utrustning först. Allt som behövs finns här. Men vill man ta egen mat med sig så går det bra, annars fixar vi det också här, säger Per Rosander.

Det är storsatsning som gjorts, men Per Rosander ser ingen anledning att oroa sig.

– Det här ett bra komplement till mitt vanliga skogsföretag. Jag driver ju också en mindre skogsmark med gallring, avverkning och annat, säger han.

Och risken med att ta ut ovana människor i skogen oroar inte heller.

– Folk är ganska duktiga. Men för säkerhets skull vill jag att de har 112-appen nedladdad, säger han.

Solstrålarna värmer skönt och den första marknadsföringen av Per Rosanders företagssatsning har gått ut. Då är trivseln god på lägerplatsen, tycker han.
Solstrålarna värmer skönt och den första marknadsföringen av Per Rosanders företagssatsning har gått ut. Då är trivseln god på lägerplatsen, tycker han.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!