Bil kolliderade med träd – oklart vem som körde

En bil kolliderade med ett träd på riksväg 23 tidigt på lördagsmorgonen. I samband med det grep polisen en person som är misstänkt för ringa narkotikabrott. Men det är oklart vem som körde bilen.

Det råder oklarheter kring olyckan på riksväg 23.

Det råder oklarheter kring olyckan på riksväg 23.

Foto: Arkiv

Virserum2022-10-08 09:05

Larmet om en singelolycka på riksväg 23 mellan Målilla och Virserum kom vid 09-tiden på lördagen. Räddningstjänst och ambulans åkte till olycksplatsen. Där påträffades en person som enligt de första uppgifterna skulle varit föraren och att denne tagit sig ur bilen.

Men vad som egentligen har hänt är oklart.

– Den person som befann sig på platsen uppgav att han inte kört bilen utan upptäckt den när han var ute och gick, säger Andreas Enberg vid räddningstjänsten i Hultsfreds kommun.

– Vi vet inte vem som kört bilen. Det blir ett ärende för polisen.

Framåt 12-tiden på lördagen kom det nya uppgifter. Då hade polisen omhändertagit en man i 50-årsåldern.

– Det är en rörig historia och oklart vad som skett, men en man är omhändertagen misstänkt för ringa narkotikabrott, säger Kim Hild på polisens ledningscentral.

Hon berättar att den person som larmade SOS också sett en person lämna bilen och gått i väg, men att denne senare återvänt till olycksplatsen.

– Räddningstjänst och ambulans påträffade en person som inte ville uppge sitt namn, men som var lite blodig i ansiktet. Det kan tyda på att personen i vart fall varit med om olyckan, säger Kim Hild.

Det var den personen polisen tog med misstänkt för ringa narkotikabrott.

– Det kan eventuellt också bli en misstanke om drograttfylleri, men i nuläget saknas bevis för att det är den personen som kört bilen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!