Öppnar butiken igen: "Börjar se försiktig ökning"

Dackebygdens kött öppnar butiken i Virserum igen. Försäljningen har minskat 35 procent som en följd av corona, men nu börjar ägarna se en försiktig ökning.

Ägarna av Dackebygdens kött har haft butiken i Virserum stängd sedan i april, som en följd av corona. "Nu ser vi fram emot att kunna öppna igen", säger ägaren Robert Litzén.

Ägarna av Dackebygdens kött har haft butiken i Virserum stängd sedan i april, som en följd av corona. "Nu ser vi fram emot att kunna öppna igen", säger ägaren Robert Litzén.

Foto: Charlotte Madestam

Virserum2020-09-14 16:00

Köttbutiken öppnar igen 1 oktober, efter att ha varit stängd sedan i april.

– Det är en liten butik och många kunder är äldre. Vi ville inte att varken våra kunder eller vi själva skulle riskera att bli smittade av corona, säger Robert Litzén, som driver företaget tillsammans med hustrun Lena. December 2005 satsade man också på butik i Virserum.

Under våren och fram till nu har företaget tappat cirka 35 procent av omsättningen. Förutom att butiken varit stängd, följde en minskning av att man säljer en del till skolor och restauranger, en bransch som också påverkats hårt av viruset.

– Turligt hade en anställd en planerad operation, så vi kunde minska personalkostnaderna, så vi har ändå klarat oss hyfsat bra utan permitteringar och varsel, säger Robert och tillägger:

– Nu är vi en anställd mindre, så vi börjar landa i det här och se framåt.

Hur tänker du kring att butiken återöppnar?

– Det känns som spridningen och riskerna minskat, så vi tyckte det var dags att öppna igen. Det känns kul, vi har saknat kunderna och jag hoppas och tror att de saknat oss och vill komma tillbaka. Vad beträffar restaurangerna så kännas det mer positivt, vi börjar se en försiktig ökning.

Vad är utmaningen nu?

– Vi vill fortsätta att bli bättre, så vi får fler kunder till butiken och kan öka vår restaurangförsäljning. Vi satsar hårdare på att marknadsföra oss mer och bättre, i ett försök att ta igen det vi tappat under våren och sommaren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!