Peter 46, landar toppjobbet – skogsbruk ska bli grönare

Peter Karlsson från Virserum har nytt toppjobb inom Södra. Sedan några veckor tillbaka är han inte bara ekonomichef utan också affärsområdeschef Skog.

Peter Karlsson från Virserum blir ny affärsområdeschef för Södra Skog. En viktig del i det uppdraget är att driva på utvecklingen av den gröna omställningen.

Peter Karlsson från Virserum blir ny affärsområdeschef för Södra Skog. En viktig del i det uppdraget är att driva på utvecklingen av den gröna omställningen.

Foto: Alexander Hall

Virserum2022-11-28 18:00

– I det uppdraget ingår också att utveckla de tjänster vi erbjuder skogsägarna, säger han. Framförallt när det gäller olika digitala tjänster. Jag vill också bidra till en grön omställning av skogsbruket, genom att ta fram olika verktyg som skogsägarna kan använda sig av för att följa skogen och dess utveckling på bästa sätt.

– Jag är glad för det goda arbete som alla medarbetare på Södra Skog bedrivit och ser fram att fortsätta utveckla detta tillsammans. Framåt väntar flera viktiga möjligheter, säger Peter Karlsson. Södras nya strategi påverkar områden, som medlemserbjudande och skogsskötsel, samtidigt som kompetensförsörjning blir centralt för att hantera pensionsavgångar och utveckling av vår verksamhet. Det är en spännande resa att göra tillsammans med alla medarbetare och medlemmar inom Södra.

Peter Karlsson bor i Virserum, och har sitt kontor på Södra i Växjö. En bra bit att pendla kan man tycka.

– Men vi har verksamhet i hela Götaland, säger Peter Karlsson, och med tanke på det ligger Virserum ganska centralt. Och jag behöver inte vara på kontoret varje dag.

Han har varit på Södra i sju år vid det här laget. Han började på sågverkssidan men har gått över till skogsbruket. Nu senast som CEO, eller ekonomichef som han hellre kallar det. Nu ska han alltså också ta sig an utvecklingen och göra skogen lite grönare. En uppgift han ser fram emot med stor tillförsikt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!