Planen konkret: Då hoppas ägaren vara igång med bygget

Nu gör Prolympia verklighet av planen att bygga lägenheter vid Virserumssjön. "Vi hoppas vara igång i höst", säger ägaren Rune Tedfors.

Fullmäktige har antagit ny detaljplan för Magistern 3, så nu kan Rune Tedfors agera konkret och på allvar påbörja byggandet av bostäder utmed Virserumssjön.

Fullmäktige har antagit ny detaljplan för Magistern 3, så nu kan Rune Tedfors agera konkret och på allvar påbörja byggandet av bostäder utmed Virserumssjön.

Foto: Illustration Arkitekthuset

Virserum2020-06-30 06:00

Redan nu i veckan ska han ta ny kontakt med ett husföretag som representerar ett, som han säger, tämligen välkänt villamärke.

– De har sagt sig vilja bygga husen. Hittills har de sett kartorna, men de vill också se marken fysiskt och skaffa sig en uppfattning på plats. När coronaviruset kom beslutade vi skjuta på det, när heller inte detaljplanen var klar. Men nu ska jag återkoppla i veckan, säger Rune Tedfors.

– Jag hoppas att de tackar ja av flera skäl, både att det är ett bra, etablerat företag och att det sparar tid om jag slipper "jaga" vidare. Det är dessutom ett företag som är verksamt i regionen, det känns också bra.

Planen är att bygga tolv lägenheter om fyra-fem rum och kök i sex parhus om två plan bakom sporthallen, vid Virserumssjön. Det kan kompletteras med kedjehus om fyra lägenheter eller två villatomter.

– Vi tänker oss i huvudsak villatomter, men efterfrågan styr. Tanken är att satsa på bostadsrätter, eller friköpta, säger Tedfors. 

Han lämnade in begäran om detaljplaneändring redan maj 2016. Det tog längre tid än befarat, men nu har fullmäktige klubbat ny detaljplan för delar av Magistern 3.

– Nu har jag underlaget som gör att jag kan agera konkret.

Vad tror du om tidsplanen nu?

–Om min kontakt tackar ja räknar jag med att vi är igång under hösten.

Virserum är en liten ort, hur ser du på möjligheterna att hitta intresserade köpare?

– Det finns intresse. Men det är inte Stockholm vi bygger i, så naturligtvis är det begränsat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!