Roger Leek om beslutet: "Viktigt för överlevnaden"

"Samarbetet mellan VSGF och Prolympia är oerhört viktigt för både föreningen, skolan och samhällets överlevnad", säger styrelseledamoten Roger Leek.

Roger Leek beskriver samarbetet mellan VSGF och Prolympia som oerhört viktigt för föreningen, skolan och samhällets överlevnad och framtid.

Roger Leek beskriver samarbetet mellan VSGF och Prolympia som oerhört viktigt för föreningen, skolan och samhällets överlevnad och framtid.

Foto: Privat

Virserum2020-06-25 12:54

Tanken på ett samarbete mellan VSGF och Prolympia Syd har enligt Roger Leek funnits en tid, och vuxit fram stegvis.

På torsdagen var tiden mogen att släppa nyheten, att parterna undertecknat ett samarbetsavtal, som ska främja idrotten i Virserum. Parterna ska gemensamt arbeta aktivt för att främja den fysiska aktiviteten och att barnen ska fortsätta med sin idrott så länge som möjligt.  

Hur viktigt skulle du säga att samarbetet är för VSGF?

– Oerhört viktigt. Inte bara för föreningen, utan också för skolan, ungdomarna –  ja, hela samhällets framtid och överlevnad, säger Leek och tillägger att det är oerhört viktigt att samarbeta på mindre orter.

– Samhället ser inte ut i dag som det gjorde för 25 år sedan, utan nu kan vi vara en del av skolans utveckling av antalet elever genom att bistå med ledare och tränare. Och i förlängningen kan eleverna gynna idrotten, tillägger han.

Ishallen byter samtidigt namn, varför?

– Hallen har tidigare hetat Modighallen, genom vårt samarbete med företaget, men det höll inte. Nu såg vi namnbytet som en naturlig del i samarbetet. Ishallen får ett mervärde.

När sker namnbytet?

– Så fort det går, så fort vi får ner skylten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!