Från skidor till cykel – säsongsskifte i Dackestupet

På lördag är det dags att sätta punkt för den här gången. Skidsäsongen i Dackestupet är inne på upploppet. Nu vänds blickarna mot cykelåkning i stället.

Snart är skidsäsongen i Dackestupet över.

Snart är skidsäsongen i Dackestupet över.

Foto: Jimmy Larsson

Virserum2022-03-16 15:15

– Det har varit en toppensäsong, säger Roberth Sundberg i föreningen som driver skidbacken. På den tiden jag har varit med har vi aldrig kunnat öppna så tidigt, vi kom igång annandag jul. Då var det dessutom fullt drag i hela anläggningen. Så det har varit en bra säsong, jag är helnöjd.  

De senaste veckorna har han märkt en viss avtrappning. Men så brukar det vara, när vårsolen börjar lysa vaknar andra intressen.  

Det som händer nu närmast är att summerings- och planeringssäsongen sätter igång.   

– Fram i april kan vi nog säga att vi går över från skidsäsong till cykelsäsong, säger Roberth Sundberg.    

Han är dock en smula hemlighetsfull när det gäller utvecklingen av cykellederna vid Dackestupet.   

– Men jag kan väl säga så mycket som att det handlar om att åka nedför backen...  

Samtidigt gäller det att vårda och utveckla det man redan har. Som att göra några omdragningar och förlängningar av de cykelleder som finns. I höstas invigdes teknikbanan för mountainbikes i Dackestupet, och även där finns det en del att göra.   

– Vår målsättning är att Dackestupet ska få samma betydelse på sommaren som det har på vintern, säger Roberth Sundberg.  

På lördag är det sista chansen för allmänheten att känna på snön i backen. De kalla nätterna har gjort att den klarat sig bra, även om det syns här och var att solen tagit en del på den.    

På lördag avslutas säsongen i Dackestupet, och Robert Sundberg hoppar rakt in i cykelsäsongen. Det är mycket att göra innan det är dags.
På lördag avslutas säsongen i Dackestupet, och Robert Sundberg hoppar rakt in i cykelsäsongen. Det är mycket att göra innan det är dags.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!