Slaktat lamm hittades i sophög i skogen

Vad som tros vara resterna av ett slaktat lamm hittades bland soporna i en stor hög som dumpats i skogen strax utanför.Virserum.

Slaktavfall från lamm, hushållssopor, tomburkar och mycket annat hittades i skogskanten utanför Virserum och har anmälts till polisen.

Slaktavfall från lamm, hushållssopor, tomburkar och mycket annat hittades i skogskanten utanför Virserum och har anmälts till polisen.

Foto: Bertil Ericson/TT

Virserum2022-04-19 10:03

Exakt när sophögen kom dit är okänt, men den har i alla fall legat länge nog för att fåglar och djur ska hittat den, och rivit upp säckarna och spritt ut innehållet över ett större område.

Mitt bland soporna gjorde markägaren, Inge Johansson, en makaber upptäckt. Slaktrester av vad han tror kan vara ett lamm.

– Jag är inte helt säker men storleksmässigt stämmer det med ett lamm. Det ser ut att vara ett mindre djur, med kortare ben, säger han.

Totalt handlar den här olagliga sophögen om fem stora sopsäckar slängda i vägkanten precis utanför samhället. Händelsen är polisanmäld. Anders Hultman vid polisen bekräftar att anmälan har kommit in, och han berättar att platsen för nedskräpningen är 50 meter utanför samhället på vägen mot Bösebo.

Men en polisanmälan tar inte bort sophögen. Det faller i stället på Inge Johanssons ansvar. 

– Vad ska jag göra med den, ska jag källsortera deras sopor? Jag vill ju helst inte rota i det, det är ganska äckligt. Men det måste ju städas upp, så här kan man ju inte ha det.

Just den här platsen har drabbats av nedskräpning förut. För något år sedan var det på samma sätt.

– Det är nog en bra plats för nedskräpning, nära samhället men ändå utanför. En bra vändplan att parkera på. Men det är ändå bra djärvt att göra så här, så nära vägen. Soporna syns ju utifrån vägen och det har varit fint väder i påsk, så det är nog många som har gått förbi,  säger Inge Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!