Snart inflyttning i nya stationen – slutspurt på bygget

Bygget av den nya ambulansstationen i Virserum är snart klart. Det är mest smådetaljer kvar invändigt, och utomhusarbetet är i full gång. "På det hela har bygget gått bra".

Nu börjar det dra ihop sig. 17 februari ska den nya ambulansstationen i Virserum slutbesiktas och efter första mars kan inflyttningen börja.

Nu börjar det dra ihop sig. 17 februari ska den nya ambulansstationen i Virserum slutbesiktas och efter första mars kan inflyttningen börja.

Foto: Olof Carlson

Virserum2022-01-26 19:20

– Slutbesiktningen är bokad till den 17 februari, berättar Mats Arvidsson, projektansvarig för bygget hos Region Kalmar.

– Första mars kommer vi att överlämna byggnaden, strategiskt belägen intill Målillavägen, till verksamheten.

Just nu är arbetet med ambulansstationen inne i ett intensivt skede, både inomhus och utomhus. Det är ganska mycket teknik som ska monteras och det gäller att allt är klart till slutbesiktningen.

– På det hela har bygget gått bra, trots både Coronapandemi och vinterväder. Och stölden entreprenören råkade ut för av både verktyg och kabel, säger Mats Arvidsson.

Men även om snön har ställt till det en del för byggarna så har tidsplanen hållit bra ändå, tycker Mats Arvidsson.

– Vi har haft duktiga entreprenörer som gjort ett bra jobb, berömmer han.

Efter första mars kan verksamheten börja flytta in när som helst. Riktigt hur lång tid det kan ta vill inte Mats Arvidsson säga så mycket om i nuläget.

– Vi räknar med att kunna flytta in så snart som möjligt efter första mars, säger Melker Engström, chef för ambulanserna i området.

Han räknar inte med att flytten ska skapa några problem utan att verksamheten ska rulla på som vanligt. 

– Vi har ju bilen i centrum och kan göra vårt uppdrag varifrån som helst. Det är mycket lite vi kommer att ta med oss från det gamla stället, säger han, vi kommer att få allting nytt i den nya stationen. Så flytten kommer att ske sömlöst. 

Verksamheten kommer inte att påverkas av flytten, utan ambulansen kommer att fungera utan avbrott. Melker Engström var på plats i Virserum häromdagen och tittade på bygget, och han är väldigt nöjd.

– Det blir väldigt funktionellt och bra, mycket bättre och bekvämare, säger Engström.

En av orsakerna till att man vill flytta från de gamla lokalerna är just att det inte är optimalt att ha verksamhet på två plan. En annan är det lilla garaget, som gör att man inte får plats med vilka bilar som helst.

– Men här får vi plats med en buss, säger Melker Engström.

Inflyttningen kommer att ske ganska obemärkt, men längre fram på vårkanten hoppas Melker Engström ändå på att man kan hålla en officiell invigning.

– Vi räknar med att ha ett öppet hus i vår, så allmänheten kan komma hit och se hur fint vi har fått det, säger Melker Engström.

Melker Engström, chef för ambulansverksamheten i Västervik, Vimmerby och Hultsfred är helnöjd med den nya  ambulansstationen i Virserum.
Melker Engström, chef för ambulansverksamheten i Västervik, Vimmerby och Hultsfred är helnöjd med den nya ambulansstationen i Virserum.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!