Moa-loppet anordnas i helgen i Virserum

På söndag är det dags för andra upplagan av Moa-loppet i Virserum. Det är upplagt för ännu en folkfest där vid kanten av Virserumssjön.

Carin Närklin Andersson, Leif Axelsson och Kent Andersson gör verklighet av Moa Anderssons vision om rörelseglädje och gemenskap och arrangerar Moaloppet på söndag eftermiddag.

Carin Närklin Andersson, Leif Axelsson och Kent Andersson gör verklighet av Moa Anderssons vision om rörelseglädje och gemenskap och arrangerar Moaloppet på söndag eftermiddag.

Foto: Olof Carlson

Virserum2023-08-17 11:30

Löparfesten ordnas till minne av Moa Andersson, en ung Virserumstjej som hastigt avled 2017. Hon brann för all form av idrott och rörelse och hade dessutom planer på att ordna en egen tävling av det här slaget. Den uppgiften togs i stället över av föräldrarna, Kent Andersson och Carin Närklin Andersson.

Förra året var det premiär för evenemanget, som vänder sig främst till de allra yngsta löparna. Då blev det rena rama folkfesten i samhället när 120 löpare från 0-14 år var med och sprang och mycket publik följde deras framfart längs de olika banorna.

De allra yngsta deltagarna, upp till 6 år, springer en bana på 400 meter, med eller utan följeslagare, sedan ökar längden på banorna i takt med åldern, så de äldsta 14-åringarna springer 1400 meter.

Nu i årets upplaga har arrangörerna, Kent Andersson och Karin Närklin, gjort en del förändringar. Startplatsen är flyttad ett par stenkast och i år är det MC-klubbens stuga som blir start- och målplats.

Liksom förra året blir det också musikunderhållning. I år är det Kalmartjejerna Duran och Mollan som svarar för det inslaget. Förra året var det Amena från Vimmerby som kom direkt från Göteborg och Ullevi, efter en konsert med Håkan Hellström.

Förra året var det hela 120 löpare som ställde upp i Moa-loppet och förhoppningen är att det ska bli minst lika många de här gången.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!