Jazz och Jussi inledde musikdagarna i Virserum

Runt trettio personer hade köpt förköpsbiljett till Virserums Musikdagars öppningskonsert. När lunchkonserten inleddes var publiksiffran över det dubbla.

Leif Dahl satt vid flygeln och Anders Nilsson sjöng vid måndagens lunchkonsert.

Leif Dahl satt vid flygeln och Anders Nilsson sjöng vid måndagens lunchkonsert.

Foto: Markus Danielsson

Virserum2023-06-26 21:00

Leif Dahl arbetade som organist i Virserums kyrka fram till 2003. Vid lunchtid på måndagen var han tillbaka på sin forna arbetsplats tillsammans med sin vän, tenoren, Anders Nilsson, från Växjö.

De båda erfarna musikerna hade nämligen fått den stora äran att genomföra veckans första lunchkonsert när Virserums Musikdagar körde igång på allvar på måndagen.

– Tänk att det har gått tjugo år sedan jag jobbade här, sa Leif Dahl när Vimmerby Tidning fick en pratstund med honom och Anders Nilsson en stund före lunchkonserten tog sin början.

På temat "Jazz och Jussi" bjöd herrar Dahl och Nilsson publiken på en blandning av jazziga sommarlåtar och lika sommarbetonade alster från välkände Jussi Björlings repertoar. Anders Nilsson visade dessutom upp sina färdigheter på instrumentet flygelhorn.

– Det är alltid ett sant nöje att spela tillsammans med Leif, han är ju så otroligt bred i sin musik, sa Anders Nilsson apropå samarbetet med Leif Dahl.

Lisa Sandstedt har rollen som arrangör till de pågående musikdagarna i Virserum. Hon tycker att upplägget med att låta de nämnda herrarna inleda veckans aktiviteter föll sig tämligen naturligt.

– Leif är som sagt en lokal musiker och det är viktigt i det här sammanhanget. Anders är en väldigt skicklig tenor och tillsammans blev det här en bra start, sa Lisa Sandstedt strax före den välbesökta lunchkonserten i Virserums kyrka.

– Leif har dessutom alltid varit en mentor för mig i mitt musikaliska liv.

Anders Nilsson hade med sig sitt flygelhorn till lunchkonserten.
Anders Nilsson hade med sig sitt flygelhorn till lunchkonserten.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!