Tommy gjorde en riktig toppbokning – blir nu inte av

Veckan innan The Mamas vann svenska melodifestivalen blev de klara för Virserums musikdagar. Festivalgeneralen hoppas kunna ordna en konsert senare.

Tommy Svanström, konstnärlig ledare för Virserums Musikdagar hoppas kunna komma igen och ordna en konsert med The Mamas när pandemin har lugnat ner sig.

Tommy Svanström, konstnärlig ledare för Virserums Musikdagar hoppas kunna komma igen och ordna en konsert med The Mamas när pandemin har lugnat ner sig.

Foto: elin e elmström

Virserum2020-04-28 22:00

– Det känns naturligtvis inte bra, tycker festivalgeneralen Tommy Svanström. Men det var det enda vi kunde göra. Men det är inte roligt. Forskarna tror ju att det kommer att bli långvarigt.

Tommy Svanström, och många med honom såg fram mot just den här konserten lite extra under årets musikdagar.

– Men jag hoppas kunna återkomma med en konsert med The Mamas framöver, när coronapandemin har lugnat ner sig, säger han. Men nu är det bara att gilla läget. Nu tycker jag mest synd om artisterna, som inte får åka till Eurovisionfestivalen i Rotterdam.

Svanström har talat med agenten för The Mamas och det ser ganska ljust ut, berättar han. 

Men när, var och hur är inte bestämt ännu. Det får bli en senare fråga.

Det var i helgen som Tommy Svanström och de andra i festivalledningen tog det slutliga beslutet om att ställa in festivalen, som skulle ha hållits veckan efter midsommar.

– Det får bli som det blir, bara att bita ihop och komma igen, säger Tommy Svanström, att ställa in var det enda vi kan göra nu. I stället får vi rikta in arbetet på nästa års festival.

Tommy Svanström har talat med de artister som skulle varit med på festivalen och han hoppas att bokningarna kan stå kvar till nästa år i stället. Vid det laget har smittan säkert lugnat ner sig.

– Men säger han, även om pandemin är över, är jag rädd att det kommer att ta tid innan publiken vågar sig ut igen.

Karta: Virserums konsthall
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!