Virserums marknad ställer in i år

Det blir ingen marknad i Virserum i augusti. Det meddelar Inger och Janne Sjösten i ett pressmeddelande. Anledningen är att man inte tror den går att genomföra på ett smittsäkert sätt.

Inget marknadsvimmel i år heller. Arrangörsgruppen har tagit beslut om att ställa in i år också, på grund av pandemin.

Inget marknadsvimmel i år heller. Arrangörsgruppen har tagit beslut om att ställa in i år också, på grund av pandemin.

Foto: Charlotte Madestam

Virserum2021-06-03 11:43

– Vi har väntat med att ta beslut så länge vi vågar, säger Janne Sjösten som är en av arrangörerna. Men nu kunde vi inte hålla på det längre.

Men det har inte varit något lätt beslut att ta. Marknaden är ju av tradition något av Virserums egna nationaldagar.

– Men vi gör bedömningen att vi inte har något annat val, säger Janne Sjösten, vi kommer inte att få något polistillstånd.

Med sina två marknadsdagar och uppemot 15 000 besökare varje dag, med tivoli och festområde är det ett för stort arrangemang för att få tillstånd, tror han.

– Det är omöjligt att genomföra det på ett smittsäkert sätt.

Janne Sjösten är väl medveten om att många säkert kommer att anse att det är väl defensivt att ställa in redan nu. Inte minst som myndigheternas restriktioner börjar lätta. 

– Men ett arrangemang i den här storleken kräver lång framförhållning, säger Janne Sjösten. Det är mycket som måste fungera i ett så stort arrangemang.  Men visst känns det tråkigt. Riktigt tråkigt. För marknaden, för hela samhället och för alla föreningar som är beroende av inkomsterna från marknaden.

Under torsdagen har marknadsgruppen fattat det slutgiltiga beslutet att ställa in och dessutom meddelat beslutet till knallarna. Nu återstår det bara att sikta in sig på augusti 2022.

– Då måste det gå att genomföra, säger Janne Sjösten. 

– Men så sa vi ju förra året också, tillägger han eftertänksamt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!