Nils Dacke, smalspåret och idrottsutövare i Dackestupet avbildas på de skyltar som numera välkomnar trafikanter vid norra och södra infarten till Virserum.
Skyltarna sattes upp på tisdagsförmiddagen.
– Meningen är att de olika orternas identitet ska förstärkas, säger Malin Albertsson, turism- och informationschef på Hultsfreds kommun.
Hon tillägger att man också vill skapa en röd tråd mellan de olika orterna i kommunen. Bortsett från de lokala motiven, som är unika för varje ort, ser skyltarna likadana ut.
– Skyltarna är i corten, vilket innebär att de åldras hållbart med vädret och blir brunaktiga. När skyltarna sätts upp är de mer åt det grå hållet. Sedan börjar de direkt att påverkas och bli mer präglade av vädret.
Totalt åtta orter kommer att få nya välkomstskyltar. Näst på tur efter Virserum står Järnforsen, Mörlunda och Rosenfors.
– Vi gör en ort varje dag, säger Niklas Ahlbom, arbetsledare på entreprenören Peab.
Till sin hjälp har Peab skyltmontörer, grävmaskinister, kranförare och anläggare.
Går allt enligt planerna?
– Än så länge. Men det har varit problem att få de tillstånd som krävs, säger Niklas Ahlbom som uppger att de fortfarande väntar på de sista tillstånden.
Som Vimmerby Tidning tidigare berättat kostar skyltsatsningen 2,2 miljoner kronor. Totalt handlar det om 18 skyltar, som har utformats i samråd med representanter för de olika orterna.
– Det viktigaste för oss är att man känner sig stolt och nöjd i de olika orterna. Sedan tycker jag att det är fantastiskt att man kan lyfta fram varje ort och ändå hålla ihop helheten, säger Malin Albertsson.
Tanken är att de sista välkomstskyltarna ska sättas upp nästa vecka. Bland motiven finns till exempel en temperaturmätare, en vandrare och ett tåg.
Centralortens skyltar får ett musikaliskt motiv.
– Det är en grafik som visar upp Hultsfreds musikvarumärke.
Skyltarna kommer att ha solcellsbelysning, men den monteras först efter årsskiftet.
– Jag vet inte vad det beror på, men det är snart januari, så det blir bra, säger Malin Albertsson.
– Vi har tänkt mycket på hållbarhet, både i materialval och solcellsbelysningen. Det är lång livslängd på materialet.
Enligt Malin Albertsson har den här typen av välkomstskyltar inte funnits i kommunen på många år.
– Vissa orter har haft någon, vissa har inte haft någon, men vi inte haft något enhetligt koncept. Vi hoppas att det ska bli jättebra.