Två dömda för inbrottsförsök på apotek

En man och en kvinna, båda i 35-årsåldern döms i Kalmar Tingsrätt för bland annat försök till stöld, sedan de tagits på bar gärning utanför apotekets uppbrutna bakdörr.

En man och kvinna har dömts för inbrottsförsöket i apoteket i Virserum. De båda påträffades av polis utanför den uppbrutna dörren, innan de hunnit ta sig in.

En man och kvinna har dömts för inbrottsförsöket i apoteket i Virserum. De båda påträffades av polis utanför den uppbrutna dörren, innan de hunnit ta sig in.

Foto: OLOF CARLSON

Virserum2020-11-19 14:17

Det var i början på januari i år som vittnen hörde buller mitt i natten på baksidan av apoteket. Två personer sågs röra sig här och polisen larmades till platsen.

De båda greps så att säga på bar gärning, vilket polisen kunde vittna om. Men innan de hunnit ta sig in i apoteket. Men tingsrätten gör bedömningen att skadorna på dörren talar för att det var ett inbrottsförsök.

Mannen nekar dock till att ha något med inbrottet att göra, han hävdade i rätten att "han var på fel plats vid fel tid" och han var på väg att hjälpa in far som fått fel på bilen.

En förklaring som rätten inte köpte utan anser att han ska dömas för inbrottsförsöket.

Mannen döms dessutom för ringa narkotikabrott, två fall av rattfylleri och grov olovlig körning.

Summan av brotten resulterade i skyddstillsyn med särskilda föreskrifter om vård.

Även kvinnan döms för inbrottsförsöket på apoteket. Enligt vittnen som hördes i rätten, var båda lika aktiva. 

Själv säger sig kvinnan inte ha några minnesbilder från händelsen, men hennes berättelse i tinget skiljer sig en hel del från den hon lämnat vid polisförhören, då hon berättat betydligt mer ingående om händelserna.

Kvinnan döms därför till 50 dagsböter och villkorlig dom.

Båda ska dessutom tillsammans betala skadestånd till apoteket för skadorna på dörren. Likaså kommer de inte att få tillbaka några av de beslagtagna verktyg som användes vid inbrottet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!