Dags för nytt namn på nya parken? – Frågan engagerar

Området har alltid hetat "Maden" i folkmun. Men är det folks vilja att fortsätta använda det namnet på nya parken? Svaret får vi på midsommarafton.

Maden tycks fortfarande vara det mest populära namnet på parken i Virserum, enligt Carl Samuelsons undersökning på sociala medier. "Jag tyckte det var en kul grej att se vad parken bör heta", säger han. På midsommarafton ska han se vilket namn som fått mest likes.

Maden tycks fortfarande vara det mest populära namnet på parken i Virserum, enligt Carl Samuelsons undersökning på sociala medier. "Jag tyckte det var en kul grej att se vad parken bör heta", säger han. På midsommarafton ska han se vilket namn som fått mest likes.

Foto: Charlotte Madestam

Virserum2021-06-23 08:00

Carl Samuelson blev nyfiken på vad folk tycker. I sin roll som administratör för Virserumsgruppen på Facebook ställde han frågan vad nya parken i Virserum bör heta?

– Frågan har väckt stort engagemang, för tillfället är det 50 kommentarer, säger han när vi möts i parken där en lekpark kombinerats med utegym, boulebana, fotbollsplan, grillplats och båtramp.

– Jag är oerhört tacksam att kommunen gjort den här satsningen och gett oss den här parken som innehåller så mycket, tillägger han.

Området ska enligt Carl Samuelson kallas "Maden" i och med att området var ett mad, som svämmade över varje år fram till mitten av 50-talet då det fylldes upp.

undefined
En lekpark har kombinerats med utegym, boulebana, fotbollsplan, grillplats och båtramp. "Jag är oerhört tacksam att kommunen gjort den här satsningen och gett oss den här parken som innehåller så mycket", tycker Carl Samuelson.

Nu har området fått en helt annan roll – och kanske är värt att döpas om, frågade han sig.

– Många har kommit med egna förslag i gruppen eller klickat på det namn de uppskattar mest. På midsommarafton klockan 12 ska jag se vilket namn som fått mest likes.

För tillfället "leder" just Maden. Före förslag som Lyckoparken och Ekelunden.

– Det har varit kul att se förslagen komma in och framför allt har det varit roligt att se att så många engagerat sig, även om det inte på något sätt är avgörande.

Om ett annat namn visar sig populärast, kan det bli aktuellt att döpa om området då?

– Så långt har jag inte tänkt, utan jag tyckte mest det var en kul grej att folk fick tycka till. Sedan får vi se om lokalpolitikerna fångar upp det och gör något av det, men så seriöst har jag inte sett på det.

undefined
Området kallas "Maden" i och med att området var en sank strandäng, som svämmade över varje år fram till mitten av 50-talet då det fylldes upp. "Nu har området fått en helt annan roll – och kanske är värt att döpas om, frågar sig Carl Samuelson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!