Hoppas på 50 lag - klubben bjuder in till cupspel i vår

Virserums SGF satsar stort på en fotbollscup för små spelare i vår. När skolorna börjar igen efter lovet kommer inbjudan att gå ut till en lång rad skolor i närområdet.

Ylva Nyberg i VSGF berättar mer om satsningen på Klassfotboll i Virserum. Förhoppningen är att det ska bli en riktigt positiv upplevelse för deltagarna.

Ylva Nyberg i VSGF berättar mer om satsningen på Klassfotboll i Virserum. Förhoppningen är att det ska bli en riktigt positiv upplevelse för deltagarna.

Foto: Privat

Virserum2022-12-21 17:00

Det är just det som är skillnaden mot andra fotbollscuper. I stället för att vända sig till klubbarna går man ut till skolorna i Hultsfreds kommun, men också till Vimmerby, Uppvidinge, Vetlanda och Högsby.

– Det är en grundidé som vi lånat från Västergötland där jag bodde tidigare, berättar Ylva Nyberg i kommittén som håller i trådarna för cupen.

– Där hade de klassfotboll och när jag flyttade tillbaka hit tyckte jag vi kunde göra något liknande här i Virserum också.

Och så blev det, klubben tände på konceptet och förberedelserna började direkt. Bland annat genom att skicka en ansökan till Leaderområdet Astrid Lindgrens Hembygd. Som också tände på idén och beviljade ett stöd på 190 000 kronor till Klassfotbollen.

– Det är jättebra, säger Ylva Nyberg, det gör att alla deltagaravgifter redan är sponsrade.

Så nästa år blir det premiär för Klassfotbollen i Virserum, i slutet på maj. Då hoppas Nyberg på att det blir i alla fall 35 lag anmälda i de olika ålderklasserna.

– Vi kommer att ha spel i klasserna från förskolan och upp till sexan.

Lite som Bullerby Cup Light med andra ord. Cupen spelas också med mixade lag, både killar och tjejer tillsammans.

Tanken med satsningen är att skapa rörelseglädje och gemenskap över kommungränserna.

– Vi vill ju helst att barnen ska börja spela fotboll men vi kommer att ha flera andra föreningar på plats, så att de kan prova på andra sporter också. Vi vill att de ska få chansen att hitta sin sport.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!