Vill veta mer om framgångsfaktorerna

De söker kunskap där den finns. Johanna Johansson och Frida Kullberg, lärare på Prolympia i Virserum har fått möjlighet att resa till Singapore och delta i Asiens största skolkonferens.

Johanna Johansson och Frida Kullberg reser nu på fredag till Singapore för att titta närmare på vilka faktorer som gör skolorna här så framgångsrika.

Johanna Johansson och Frida Kullberg reser nu på fredag till Singapore för att titta närmare på vilka faktorer som gör skolorna här så framgångsrika.

Foto: OLOF CARLSON

Virserum2018-10-04 14:00

Men de kommer också att göra besök på olika skolor för att de vad det är som gör att Singapores skolor når så fina resultat. I Pisaundersökning efter Pisaundersökning (PISA står för Programme for International Student Assignment och är en internationell undersökning av elevernas skolresultat) noterar de topplaceringar.

Inte minst Frida Kullberg som är matematiklärare ser fram mot möjligheten att få lära sig mer om "Singaporematte". En undervisningsmetod som hon är nyfiken på att prova och ta med hem till Virserum.

Singaporematten har blivit internationellt känd och läromedel tas fram på allt flera språk. Det är ett stipendium som skolan fått, som öppnar för möjligheten, både att delta i konferensen och studera de framgångsfaktorer som finns på skolorna i Singapore och vad det är som gör att generera skolresultat i världsklass. Trots att klasserna är större än i Sverige och att det satsas mindre resurser på utbildningssystemet i landet.

– Jag sökte stipendiet från Universitets och högskolerådet, säger Prolympias rektor, Tina Bågenhammar, och det har beviljats.

Så på fredag bär det i väg för Frida Kullbarg och Johanna Johansson för en veckolång vistelse i Singapore.

– Det ska bli väldigt spännande att få se allt det här, tycker Frida Kullberg, som ser fram mot resan till den forna brittiska kolonin på Malaysias sydspets.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!