Virumsvallen drabbad av inbrott

Vid 23.30-tiden på torsdagen såg ett vittne hur fem ungdomar sprang förbi med säckar hängandes över axlarna. Vittnet följde efter och när de misstänkta upptäckte att de blivit påkomna släppte en av dem en säck och sprang vidare.

Virserum2019-08-02 14:14

– När vittnet kom fram till säcken såg vittnet var säcken kom ifrån. Den kom ifrån Virumsvallen och då förstod vi att vi hade haft inbrott, säger Christian Höglander, medlem i Virserums SGF.

Säckarna var fyllda med tomburkar som föreningsmedlemmarna plockat ihop för att få in pengar till föreningen.

– Det finns inga brytmärken, så vi misstänker att någon av ungdomarna tagit sig in i lokalen i samband med fotbollsträningen igår och gömt sig kvar tills alla gått.

Christian Höglander, funktionär och medlem i Virserums SGF menar att föreningen råkade ut för en liknande händelse för ett till två år sedan. Inte heller då fanns det några brytmärken.

– Vad jag kan se nu så är det inget annat som är försvunnit. Men det känns olustigt när det är obehöriga inne i vår lokal, säger Christian Höglander.

Han tycker framför allt att det är tråkigt att ungdomarna drabbas efter att ha lagt ner mycket tid på att samla in burkarna.

Händelsen är polisanmäld.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!