VSGF i nytt samarbete med skolan: Ishallen byter namn

Prolympia har inlett ett nytt samarbete med VSGF, i syfte att främja idrotten i Virserum. Som en del i samarbetet byter ishallen namn till Prolympiahallen.

VSGF har inlett ett nytt samarbete med Prolympia som syftar till att främja idrotten i Virserum. I samband med det byter man namn på ishallen till Prolympiahallen.

VSGF har inlett ett nytt samarbete med Prolympia som syftar till att främja idrotten i Virserum. I samband med det byter man namn på ishallen till Prolympiahallen.

Foto: Montage, bild: Torbjörn Allvin/Charlotte Madestam

Virserum2020-06-25 11:02

På torsdagen presenterade Prolympia och Virserum Sport och Gymnastikförening nyheten att man inlett ett samarbete.

Samarbetet innebär att Prolympia och VSGF tillsammans kommer att arbeta för att eleverna ska få optimala förutsättningar att kombinera sitt idrottsintresse med sin skolgång, uppger parterna i ett pressmeddelande.

Som en del i samarbetsutvecklingen kommer även VSGF ishall döpas om till Prolympiahallen.

– På Prolympia strävar vi efter ett nära samarbete med idrottsrörelsen och föreningslivet. Detta för att väcka nyfikenhet och stimulera eleverna så att de bibehåller sitt idrottsintresse så länge som möjligt men även att de får möjlighet att utvecklas som människor och idrottare, säger Tina Bågenhammar, rektor Prolympia, i pressmeddelandet.

Från VSGF:s sida säger styrelseledamoten Roger Leek att man är glada att gå in i en ny samarbetsutveckling med Prolympia.

– Vi hoppas att flera barn skapar intresse för idrott och att vi tillsammans kan arbeta för att så många som möjligt bibehåller sitt idrottsintresse så länge som möjligt med alla de mervärden det innebär, säger Roger Leek i pressmeddelandet.

Vad hoppas då Prolympia Syd att det ska få för effekter?

– Vi tror på att barn lär bättre vid fysisk aktivitet, så förhoppningsvis ska vi få fler barn att vara fysiskt aktiva och tillhöra en förening, säger Henric Lilja, idrott- och marknadsansvarig. Vi vill skapa en bra helhetsmiljö och samarbeta kring barnen.

Vad går VSGF in med i det här samarbetet?

– Tränare som ska utbilda våra elever i de idrotter som föreningen tillhandahåller. Vi får nyttja deras fotbollsplaner och ishall och de vår idrottshall. Och vi kommer ha en nära dialog kring hur vi både kan stötta eleverna och skapa ett intresse för en idrott –  och förvalta intresset hos de som redan idrottar.

Här kan du läsa mer om satsningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!