Golfare i träningsoverall

Det finns många olika "varianter" av golf. Tiger Woods föredrar en, medan Volkswagen brinner för en annan. För dig som gillar såväl sport som komfort presenterar tyskarna nu en trendig golfare med gott om plats för klubborna i skuffen. Volkswagen har dock valt att skrota sitt gamla kombinamn Variant och byter till det betydligt modernare Sportscombi. Häng med oss på en Golfrunda!

Foto:

Volkswagen2013-11-18 07:59


Det var för tjugo år sedan som den första Golf-kombin såg dagens ljus. Sedan dess har 1,8 miljoner exemplar tillverkats och över 50 000 rullar på våra svenska vägar. Volkswagen Golf Sportscombi är en bättre "variant" - i alla fall sett till bagageutrymmet som växt med över 100 liter.

Se upp i backen!Interiören är stilren eller som VW själva benämner den "förarorienterad" och här är allt från knappar till mätare lättlästa. Golf Sportscombi är hela trettio centimeter längre än vanliga Golf och designen är identisk från fronten till mittstolpen. Sedan följer bakdörrarna med två rutor och därefter en liten sidoruta och en bred bakre stolpe som gör sig påmind när man backar. Då taket inte är plant utan sluttar lite lätt och avslutas i en liten takspoiler ser designen elegant ut. Standardutrustningen är relativt generös och likt den vanliga Golfen har vi här en elektronisk parkeringsbroms samt start-i-backe-hjälp. Som tidigare finns tre utrustningsnivåer att välja på: Grund, Masters och GT. Vill man uppgradera sig från Grund till Masters kostar det 9 500 kronor och då ingår bland annat farthållare, 16-tums lättmetallfälgar och komfortstolar. Bagageutrymmet är en viktig del i en kombi och trots den sluttande bakluckan har lastvolymen ändå ökats och tar nu 1 620 liter som mest.

Vilken djungelUnder huven erbjuds en djungel av motorer - närmare bestämt åtta stycken och som om det inte vore nog finns även fyra olika typer av bränsle att välja mellan när motorutbudet är komplett. Bensinare på 105, 122 respektive 140 hästkrafter samt dieslar på 105, 110 respektive 150. Dessutom finns en etanolmotor samt en för fordonsgas och samtliga är utrustade med start/stopp-teknik. Vi begav oss till Holland, närmare bestämt Amsterdam, för att provköra den starkaste bensinfyran som har en förbrukning på 0,53 liter milen, ett koldioxidutsläpp på 121 gram per kilometer och toppar 213 km/h.
Bilen ter sig lika bra på vägen som Tiger Woods på golfbanan och med Volvo V70 i bakhuvudet kan man inte annat än att imponeras. Golf Sportscombi är förvisso en "mindre" bil men har ändå ett generösare bagageutrymme än svensken. Priset startar från 184 500 kronor och då får du en golfare i träningsoverall som spelar brallorna av sina konkurrenter!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!