Stora stygga vargen

I sagorna står vargen för något farligt och skräckinjagande. Vem minns inte de tre små grisarna som ständigt jagades av den stora stygga vargen. Snart kan dessutom Europas trafikanter bli offer för det skoningslösa rovdjuret. Vi har provkört den nya pickupen Volkswagen Amarok och modellnamnet betyder just varg på grönländska. Så spänn fast säkerhetsbältet - det är dags att släppa pickisen lös!

Foto:

Volkswagen2010-09-14 07:26


Volkswagen har bestämt sig - tyskarna ska bli den största bilkoncernen i världen år 2018. För att lyckas med detta krävs många kockar till soppan. Senaste tillskottet heter Amarok och är en mullig mansgris som inte ryggar tillbaka för ett rejält gyttjebad. Utvecklingen är gjord i Tyskland men själva produktionen sker i Argentina och flakbilen kommer att skeppas därifrån till i stort sett hela världen.

Lastar mest i klassen
Designen är oerhört tuff och aggressiv trots sin fyradörrars dubbelhytt. Inredningen är mycket personbilslik och alla knappar finns där man förväntar sig. Komforten är som väntat mycket bra i de bekväma framstolarna och även i baksätet kan två fullvuxna sträcka ordentligt på sig. Bakom dubbelhytten finns ett lastflak som mäter 156 centimeter på längden och 162 på bredden. Amaroks flak är med sina 2,52 kvadratmeter störst i klassen, maxlasten är ett ton och dragvikten 2,8 ton om man har rätt körkort. Någon dragkrok ingår inte men pickisen är ändå förberedd så det är bara att sätta på själva kulan och typbesiktiga. Under huven arbetar en tvåliters dieselfyra på 163 hästar som har begåvats med fyrhjulsdrift och elektronisk stabilitetskontroll. Priset börjar gissningsvis runt 290 000 kronor så konkurrenterna får se upp för den "stora stygga vargen" vid lanseringen nästa år!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!