Det har bedrivits caféverksamhet i ett före detta magasin och lanthandel i Vråka sedan 2012. Den här säsongen är det en ny arrendator på plats. Kocken Anders Persson är från Stockholm där han driver företaget Anders skafferi och catering. När möjligheten yppade sig att ta sig an Magasinet i Vråka nappade han direkt.
– Min mormor och morfar hade sommarstuga här i trakten och jag har varit här mycket, säger han.
– Barnen börjar bli vuxna och det gör att jag kan ta tag i en del saker som jag drömt om. Att driva café till exempel. Och att det blev just i Vråka beror på att jag älskar att vara här.
Över påsken hade Anders premiäröppet med servering av kaffe, dopp och mat. Mitt i intervjun kommer en beställning på sju portioner, bland annat lax. Anders får bråttom och börjar ordna med tallrikar och tillbehör.
– Jag brinner för mat och håller på att ta reda på vad det finns för lokala leverantörer.
Menyn för sommaren är inte helt fastställd men Anders säger att det blir både vegetariskt och kött, även smörgåsar, bullar och kakor. Mer regelbundna öppettider startar i skiftet mellan maj och juni.
– Det är ju första säsongen så jag får prova mig fram lite grand. Det vore kul med musikkvällar och kanske bröllop.
Nora Eriksson är behjälplig med kassan och servering.
– Min mamma startade caféverksamhet i Magasinet för sju år sedan och jag har varit med och hjälpt till en hel del.