"Vi har lagt ner mycket jobb på den här plattan"

Det går bra för duon Hazelius Hedin. De har nu även blivit grammisnominerade för sin nya skiva, Jorland, som släpptes i våras.

Johan Hedin och Esbjörn Hazelius är grammisnominerade för sin nya skiva Jorland.

Johan Hedin och Esbjörn Hazelius är grammisnominerade för sin nya skiva Jorland.

Foto: David Brohede

Vråka2018-12-20 08:00

Årets skivsläpp sammanfaller med att det är tio år sedan Johan Hedin, Vråka, och Esbjörn Hazelius, Stockholm, började spela ihop som en duo under artistnamnet Hazelius Hedin.

Och nu har de alltså blivit grammisnominerade i kategorin "Årets folkmusik" för den nya skivan, som heter Jorland och släpptes i april.

– Det känns jättekul. Det gör det. Vi har lagt ner mycket jobb på den här plattan, säger Johan Hedin på telefon från Norge, där duon befinner sig på turné.

Hela december månad har det varit konserter runtom i vårt västra grannland, tillsammans med Sigrid Moldestad och Sigbjørn Apeland.

– Det har varit väldigt bra efterfrågan. Vi kör dubbla konserter både i dag och i går, säger Johan Hedin, som efter onsdagens båda spelningar får en tids julledighet:

– Nu ska jag åka hem till Vråka, säger han.

Under årets första månad 2019 ska Johan Hedin ägna sig åt att komma ifatt med sådant som har fått stå tillbaka under veckorna på turné, men sedan väntar nya spelningar igen i februari.

– Vi ska testa ett lite nytt koncept, med hemma-hos-konserter, berättar han.

Tanken är att spela hemma hos folk som har ett lite större ställe att vara på. I våra trakter är två konserter inplanerade: på Långrådna Kultur & Gästgiveri den 13 februari och Lofta Caffè den 14 februari.

– Sedan ska vi till Norge igen i mars, säger Johan Hedin.

Han kommer inte själv att kunna närvara vid Grammisgalan i Stockholm den 7 februari, eftersom han spelar i Köpenhamn då, men förhoppningsvis kan Esbjörn Hazelius vara på plats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om