Biblioteket satsar på lokala utställningar

Ydre kommunbibliotek satsar nu på utställningar med lokal anknytning. I salen Träffpunkten på biblioteket har de skapat Galleri Träffpunkten.

Där har han rest runt i Sverige, Norge och Danmark för att fotografera fåglar.

Där har han rest runt i Sverige, Norge och Danmark för att fotografera fåglar.

Foto: Max Elofsson

Ydre kommun2020-01-23 09:00

– För att få igång lite aktivitet i vår samlingslokal Träffpunkten, har vi skapat det här konceptet. Det känns jättebra och roligt att få visa upp utställningar inom fotografi, måleri och konsthantverk, säger Christine Åström, biblioteks- och kulturchef.

På 1980- och 90-talen var Träffpunkten en plats med flera utställningsprogram, men sedan föll det bort alltmer. Under den senaste tiden har lokalen mest använts för författarbesök eller som mötesplats. Nu vill biblioteket ta tillbaka att det blir fler utställningar i lokalen och har därmed skapat konceptet Galleri Träffpunkten.

Under våren kommer totalt fyra utställningar att ges utrymme och först ut är fotografen Lennart Ahlsén som visar upp sina fågelbilder. I lördags var det vernissage för utställningen och då var Lennart Ahlsén på plats för att berätta om arbetet som han har lagt ner.

– Tanken är att det helst ska finnas en lokal anknytning till Ydre. Vårens program känner vi oss nöjda med och det kommer att fortsätta även i höst, säger Christine Åström.

Efter fågelutställningen kommer Mehraj Asghari som är inriktad på måleri. Därefter blir det en utställning i samband med Internationella kvinnodagen. Då kommer biblioteket att ha ett tema som heter Fokus Kvinna där utställningen kretsar kring måleri om kvinnor eller kvinnokroppen.

Avslutningsvis kommer konstnären Toli Wallenius att ställa ut målade verk. Den utställningen avslutas den 17 april.

Christine Åström har arbetat på biblioteket sedan 2016.
Christine Åström har arbetat på biblioteket sedan 2016.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!