"Det känns tragiskt och mycket tråkigt"

Företaget Ydrekött slår igen sin verksamhet. Det bekräftar styrelseordförande Gunnar Emanuelsson som säger att de sålt för lite för att täcka de fasta kostnaderna.

Ydrekötts styrelseordförande Gunnar Emanuelsson  tycker det känns tråkigt att de tvingas stänga ner verksamheten.

Ydrekötts styrelseordförande Gunnar Emanuelsson tycker det känns tråkigt att de tvingas stänga ner verksamheten.

Foto: Dennis Petersson

Ydre kommun2020-04-16 06:00

Beslutet att stänga igen verksamheten togs i mitten av mars, vilket innebär att de tre aktiva inom företaget, Sten-Åke Sander, Lennart Jonsson och Gunnar Emanuelsson själv, inte kommer att driva verksamheten vidare. 

Coronavirusets påverkan i samhället har gjort att intäkterna har minskat ordentligt och nu såg de ingen annan utväg. Därför tog de tre ett gemensamt beslut om att lägga ner.

– Det känns tragiskt och mycket tråkigt att vi inte kan driva vidare Ydrekött. Ingen av oss tre har kunnat satsa helhjärtat på det i och med att vi har andra uppdrag också. Så nu söker vi efter någon utomstående som eventuellt vill driva det vidare, säger Gunnar Emanuelsson.

Han har varit med som styrelseordförande sedan 2013, men företaget har funnits betydligt längre än så. Ydrekötts verksamhet har bestått av att de köper in djur från lokala gårdar som slaktas och sedan säljs till restauranger och butiker i närområdet. Framför allt i Östergötland och Småland. 

Den senaste tiden har de även varit en del av Ydres och Eksjös lokala rekoringar. Lokalerna har de i Rydsnäs och Gunnar Emanuelsson hoppas ändå att Ydrekött kan få leva vidare.

– Vi har helt enkelt sålt för lite i förhållande till de fasta utgifterna som vi har och då har vi inte kunnat hålla produktionen i gång. Vi hoppas att vi ska kunna hitta en framtid för Ydrekött. Affärsidén med lokalproducerat och ekologiskt ligger trots allt i tiden, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!