Beslutet att stÀnga igen verksamheten togs i mitten av mars, vilket innebÀr att de tre aktiva inom företaget, Sten-à ke Sander, Lennart Jonsson och Gunnar Emanuelsson sjÀlv, inte kommer att driva verksamheten vidare.
Coronavirusets pÄverkan i samhÀllet har gjort att intÀkterna har minskat ordentligt och nu sÄg de ingen annan utvÀg. DÀrför tog de tre ett gemensamt beslut om att lÀgga ner.
â Det kĂ€nns tragiskt och mycket trĂ„kigt att vi inte kan driva vidare Ydrekött. Ingen av oss tre har kunnat satsa helhjĂ€rtat pĂ„ det i och med att vi har andra uppdrag ocksĂ„. SĂ„ nu söker vi efter nĂ„gon utomstĂ„ende som eventuellt vill driva det vidare, sĂ€ger Gunnar Emanuelsson.
Han har varit med som styrelseordförande sedan 2013, men företaget har funnits betydligt lĂ€ngre Ă€n sĂ„. Ydrekötts verksamhet har bestĂ„tt av att de köper in djur frĂ„n lokala gĂ„rdar som slaktas och sedan sĂ€ljs till restauranger och butiker i nĂ€romrĂ„det. Framför allt i Ăstergötland och SmĂ„land.
Den senaste tiden har de Àven varit en del av Ydres och Eksjös lokala rekoringar. Lokalerna har de i RydsnÀs och Gunnar Emanuelsson hoppas ÀndÄ att Ydrekött kan fÄ leva vidare.
â Vi har helt enkelt sĂ„lt för lite i förhĂ„llande till de fasta utgifterna som vi har och dĂ„ har vi inte kunnat hĂ„lla produktionen i gĂ„ng. Vi hoppas att vi ska kunna hitta en framtid för Ydrekött. AffĂ€rsidĂ©n med lokalproducerat och ekologiskt ligger trots allt i tiden, sĂ€ger han.