"Det kÀnns tragiskt och mycket trÄkigt"

Företaget Ydrekött slÄr igen sin verksamhet. Det bekrÀftar styrelseordförande Gunnar Emanuelsson som sÀger att de sÄlt för lite för att tÀcka de fasta kostnaderna.

Ydrekötts styrelseordförande Gunnar Emanuelsson  tycker det kÀnns trÄkigt att de tvingas stÀnga ner verksamheten.

Ydrekötts styrelseordförande Gunnar Emanuelsson tycker det kÀnns trÄkigt att de tvingas stÀnga ner verksamheten.

Foto: Dennis Petersson

Ydre kommun2020-04-16 06:00

Beslutet att stĂ€nga igen verksamheten togs i mitten av mars, vilket innebĂ€r att de tre aktiva inom företaget, Sten-Åke Sander, Lennart Jonsson och Gunnar Emanuelsson sjĂ€lv, inte kommer att driva verksamheten vidare. 

Coronavirusets pÄverkan i samhÀllet har gjort att intÀkterna har minskat ordentligt och nu sÄg de ingen annan utvÀg. DÀrför tog de tre ett gemensamt beslut om att lÀgga ner.

– Det kĂ€nns tragiskt och mycket trĂ„kigt att vi inte kan driva vidare Ydrekött. Ingen av oss tre har kunnat satsa helhjĂ€rtat pĂ„ det i och med att vi har andra uppdrag ocksĂ„. SĂ„ nu söker vi efter nĂ„gon utomstĂ„ende som eventuellt vill driva det vidare, sĂ€ger Gunnar Emanuelsson.

Han har varit med som styrelseordförande sedan 2013, men företaget har funnits betydligt lĂ€ngre Ă€n sĂ„. Ydrekötts verksamhet har bestĂ„tt av att de köper in djur frĂ„n lokala gĂ„rdar som slaktas och sedan sĂ€ljs till restauranger och butiker i nĂ€romrĂ„det. Framför allt i Östergötland och SmĂ„land. 

Den senaste tiden har de Àven varit en del av Ydres och Eksjös lokala rekoringar. Lokalerna har de i RydsnÀs och Gunnar Emanuelsson hoppas ÀndÄ att Ydrekött kan fÄ leva vidare.

– Vi har helt enkelt sĂ„lt för lite i förhĂ„llande till de fasta utgifterna som vi har och dĂ„ har vi inte kunnat hĂ„lla produktionen i gĂ„ng. Vi hoppas att vi ska kunna hitta en framtid för Ydrekött. AffĂ€rsidĂ©n med lokalproducerat och ekologiskt ligger trots allt i tiden, sĂ€ger han.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!