Elisabet Hagström tar över ordförandeklubban

Elisabet Hagström ser ut att bli Ydres nya kommunstyrelseordförande. Det presenterades under måndagen vid kommunhuset i Österbymo.

Elisabet Hagström är 60 år och har bott i stort sett hela sitt liv i Ydre.

Elisabet Hagström är 60 år och har bott i stort sett hela sitt liv i Ydre.

Foto: Max Elofsson

Ydre kommun2020-01-27 14:15

Det var under juldagarna som vi nåddes av beskedet att Ydres kommunalråd Sven-Inge Karlsson (C) gått bort efter en kort tids sjukdom. Han var aktiv inom Centerpartiet i över 25 år och sedan 2011 har han varit ordförande i kommunstyrelsen. Sedan hans bortgång har vice ordföranden Anna-Lena Svensson (S) tagit över tillfälligt.

Nu har Centerpartiet nominerat Elisabet Hagström (C) till att ta rollen som kommunstyrelseordförande. I dagsläget jobbar hon som specialistsjuksköterska på vårdcentralen i Österbymo och hon ser fram emot att leda Ydre i det politiska arbetet.

– Det känns spännande och samtidigt jätteroligt att få den här chansen. Att vara kommunalråd är ju helt annorlunda men jag känner att jag har mycket stöd bakom mig, säger hon.

Under sina år inom Centerpartiet har hon inte haft några större framträdande roller. Senast har hon varit ersättare i kommunstyrelsen och ordinarie ledamot i kommunfullmäktige. På 90-talet satt hon med i socialnämnden i Ydre.

Inga Arnell Lindgren är ordförande i Centerpartiets kommunkrets och har varit med och valt ut Elisabet Hagström. Hon känner sig nöjd med valet.

– Det tror jag blir jättebra. Det är en tjej med en bred erfarenhetsbakgrund och som är väl förankrad i kommunen, säger hon.

I slutet av februari tas ärendet upp på kommunfullmäktige och först då kan Elisabet Hagström väljas till ny ordförande för kommunstyrelsen. Tills dess fortsätter Anna-Lena Svensson att leda kommunstyrelsen.

Hon säger själv att det är viktigt att vara lyhörd och att lyssna på alla.
Hon säger själv att det är viktigt att vara lyhörd och att lyssna på alla.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!