Här är strategin som ska stärka orten

Fredagen blev en heldag där Ydre kommun tillsammans med länsstyrelsen Östergötland genomförde en bussresa genom Ydre.

Efter ostprovningen åkte bussen vidare mot Nääs Gårdsbryggeri.

Efter ostprovningen åkte bussen vidare mot Nääs Gårdsbryggeri.

Foto: Max Elofsson

Ydre kommun2019-10-06 10:00

– På det här viset vill vi inspirera fler i Ydre att samverka och se möjligheter och dra nytta av varandra. Vi är nöjda med att kunna arrangera detta, säger Lisa Boyero Lindström, näringslivsstrateg inom Ydre kommun.

Det här är en del i Ydres nya besöksnäringsstrategi om att marknadsföra kommunens närproducerade produkter och visa på vad det finns för entreprenörer och företag i bygden. 

Under dagen fanns det möjligheter att lyssna på företagare, föreningar och även några av invånarna som berättar om hur livet i Ydre ser ut. Detta var även en chans för de lokala näringsidkarna att visa upp vad de har att erbjuda. Bland andra var Nääs gårdsbryggeri och Stebbarps gård några av stoppen på bussresan.

Med på bussen fanns representanter från kommunen, politiker och föreningar. Totalt var det omkring 50 personer. 

En bit söder om Hestra, gjordes ett stopp vid Brostorps Gårdsmejeri för ostprovning och information om deras verksamhet.

– Det känns roligt att ha alla deltagarna här och få visa vad vi gör här, säger Anita Ydrestrand som var en av de som höll i ostprovningen.

En annan representant från Ydre kommun som var med var Pär Fransson, planeringssekreterare och tidigare kommunchef.

– Det här blir en avslutning på hela besöksnäringsstrategin som förstärker ännu mer åt vilket håll vi vill gå. Vi har väldigt duktiga företagare här men vi tror att det går att hjälpas åt ännu mer och då är det bra att allt fler har koll på varandras verksamheter, säger han.

Ydre kommuns näringslivsstrateg Lisa Boyero Lindström var med på bussresan och säger sig vara nöjd med engagemanget från deltagarna.
Ydre kommuns näringslivsstrateg Lisa Boyero Lindström var med på bussresan och säger sig vara nöjd med engagemanget från deltagarna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!