Kindabon som blev kommunchef i Ydre

Det var i mitten av oktober som Charlotte Gremar Engdahl presenterades som ny kommunchef i Ydre kommun. Då kom hon från tjänsten som skolchef i kommunen, som hon haft sedan november 2015.

Charlotte Gremar Engdahl har en bakgrund som förskollärare, men jobbar numera som kommunchef i Ydre kommun.

Charlotte Gremar Engdahl har en bakgrund som förskollärare, men jobbar numera som kommunchef i Ydre kommun.

Foto: Max Elofsson

Ydre kommun2020-01-19 12:00

– Det är när man är på väg att ta det här klivet som jag faktiskt reflekterar över vad jag har gjort i min yrkeskarriär och då kan jag se att jag har hunnit med en hel del, säger Charlotte Gremar Engdahl.

Det började med att hon läste förskollärarutbildningen på universitetet. Efter utbildningen jobbade hon först på Värgårdsskolan och därefter på förskola i Kisa, föreståndare på ett föräldrakooperativ och därefter som lärare på Stjärneboskolan i Kisa. Därefter har det följt en rad olika tjänster, såsom bland annat rektor i Rimforsa i ungefär tio år.

Under tiden som jag själv gick i förskolan var Charlotte Gremar Engdahl lärare och det här är första gången som vi ses sedan dess.

Hittills har hon enbart jobbat inom Kinda kommun, men det var när hon 2015 fick frågan om att komma till Ydre kommun för att jobba som tillförordnad skolchef. Det valde hon att tacka ja till och sedan dess har hon arbetat inom kommunen.

– Jag trivdes väldigt bra från början. Ett bra ledningsteam och duktiga medarbetare tror jag är nyckeln till det. Genom åren, i både Kinda och Ydre, har det varit många intressanta projekt. Exempelvis den nya skolan i Hestra som jag känner mig stolt över, säger Charlotte Gremar Engdahl.

Från hösten 2019 tog hon över som tillförordnad kommunchef, sedan tidigare kommunchef Marie Hillman slutat. Skolchefsjobbet hade hon också och har fortfarande, men kommer att släppa det så fort de har en ny skolchef på plats.

– Med ett stort stöd och hjälp av mina medarbetare på förvaltning och ledningsgrupper har det gått att kombinera dessa uppdrag, säger hon.

Hon bor i Axhult strax utanför Kisa. Där har hon även bedrivit ett skogs- och lantbruk sedan länge, men som deras barn har tagit över sedan årsskiftet.

Att leverera god service och kvalité för våra medborgare ser Charlotte Gremar Engdahl som en viktig del i arbetet. Fortsatt utveckling av kommunens organisation och arbetssätt, vidmakthålla en ekonomi i balans, samhällsplanering för attraktiv livsmiljö med mera, kommer hon att jobba med under den närmsta tiden.

I sin nya roll som kommunchef ser hon det som viktigt att kunna samarbeta med kollegor och att vara varandra behjälpliga.

– Jag vill att vi ska jobba som ett team och jag vill att vi ska utvecklas som kommun tillsammans med organisationer och aktörer i regionen, säger hon.

Charlotte Gremar Engdahl har arbetat som kommunchef sedan 1 januari. Innan dess var hon tillförordnad kommunchef under några månader.
Charlotte Gremar Engdahl har arbetat som kommunchef sedan 1 januari. Innan dess var hon tillförordnad kommunchef under några månader.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!