Nu levererar butikerna hem varorna

Nu har Ydres tre större livsmedelsbutiker börjat med hemleverans av varor. Det bakomliggande syftet är coronakrisen och att alla ska kunna få handla varor.

Rydsnäs lanthandel är en av tre livsmedelsbutiker i Ydre som från och med i förra veckan börjat med hemleverans.

Rydsnäs lanthandel är en av tre livsmedelsbutiker i Ydre som från och med i förra veckan börjat med hemleverans.

Foto: Max Elofsson

Ydre kommun2020-04-15 10:00

Det är Coop i Österbymo, Asby lanthandel och Rydsnäs lanthandel som alla nu erbjuder hemleveransmöjlighet av deras varor. Detta är ett gemensamt initiativ av samtliga tre butiker, Ydre kommun och Svenska kyrkan.

– Vi tycker att det är jättebra. Det är många som efterfrågat om vi skulle kunna börja med att leverera hem maten och nu har det blivit verklighet, säger Kenneth Storm, butikschef på Coop.

Initiativet med hemleverans handlar i grund och botten om att minska smittspridningen av coronaviruset. För att göra det möjligt att få butiksvarorna från butikerna hem till kunden, får Coop hjälp av Svenska kyrkan. De levererar hem två dagar i veckan.

– Det är bra att butikerna ställer upp när många inte kan ta sig till affärerna, säger Frida Hultgren på Svenska kyrkan i Ydre.

Även i Rydsnäs och Asby ser de positivt på initiativet.

– Invånarna kommer att behöva sina varor och vi tycker att det är viktigt vi kommer igång med hemkörning direkt. Vi ser bara positivt på detta, säger Håkan Thudén, delägare av Rydsnäs lanthandel.

– Vi tycker att det är jättebra och jag tror att det är bra för många invånare. Vi är ju precis i början av alltihop och vi får nog se efter hur stor efterfrågan blir, säger Annika Alenfelt, delägare av Asby lanthandel.

Både lanthandeln i Asby och Rydsnäs kommer att köra ut varorna på egen hand. De tre butikerna kommer att erbjuda hemleveransen fram till den 15 juni.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!