Särskild avdelning inrättas i Ydre

Ydre kommun har gjort flera åtgärder för att bekämpa coronakrisen. Bland annat har en särskild avdelning på Solängens äldreboende inrättats.

Ydres kommunchef Charlotte Gremar Engdahl ser positivt på de åtgärder som de vidtagit.

Ydres kommunchef Charlotte Gremar Engdahl ser positivt på de åtgärder som de vidtagit.

Foto: Max Elofsson

Ydre kommun2020-04-08 11:01

– Vi har skärpt rutinerna inom vård, hygien och städning. På äldreboendet gäller besöksförbud och vi har även sett till att det blivit en särskild avdelning där personer på boendet som har förkylningssymptom kan vara, säger Charlotte Gremar Engdahl, kommunchef.

Kommunen har sett över alla kommunala verksamheter för att minska smittspridningen i möjligaste mån. Nu ser Charlotte Gremar Engdahl ändå hoppfullt på framtiden.

– Besöknäringen har det tufft just nu. Vi befinner oss i en väldigt speciell situation och jag skulle vilja ge en eloge till alla medarbetare i kommunen som gör ett jättejobb, säger hon.

Sedan tidigare har räddningstjänsten jobbat för att man ska klara av upp till en 40-procentlig frånvaro, tack vare att gamla brandmän hoppar in vid behov. Samma sak ska gälla inom vården där man nu ska klara upp till 40 procents frånvaro.

Dagligen har möten hållits i kommunhuset för att diskutera framtiden. Även allt fler möten har hållits via internet och Skype. Både möten där det egentligen var tänkt att åka i väg, och med medarbetare som jobbar hemifrån. Här tror Charlotte Gremar Engdahl att vi har mycket att ta efter när coronakrisen har lagt sig.

– Vi har sett till att vi har en bättre teknik och jag tror att vi framöver kommer att hålla fler möten på det här sättet. Vi har insett att vi inte alltid behöver åka till Linköping eller Norrköping för möten utan kan göra det via internet. Det känns spännande, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!