Snart kommer ytterligare två laddstolpar

För att följa med i utvecklingen har Ydre installerat laddstolpar för elbilar.
För att följa med i utvecklingen har Ydre installerat laddstolpar för elbilar.

I slutet av augusti installerades Ydres tre första laddstolpar för elbilar. Innan året är slut ska ytterligare två vara i gång.

Ydre kommun 25 september 2019 16:24

Sedan ungefär en månad tillbaka finns det tre laddplatser för elbilar inom Ydre kommun. Vid varje laddstation kan två bilar ladda samtidigt. 

Elen som laddas är av typen semisnabb som har en effekt på 22 kilowatt. Det här är en satsning som kommunen gör i samarbete med Tranås Energi som levererar den förnybara elen från sin egen produktion.

Anledningen till att dessa laddstolpar har installerats är för att antalet elbilar har ökat och för att det ska kunna fortsätta öka. Dessutom är turismen en stor anledning till den här investeringen.

– Ingen ska behöva välja bort Ydre som resmål för att vi inte har några laddstolpar, så det har vi sett till att installera nu. Det känns väldigt bra att vi gör den här satsningen och jag tror att antalet elbilar i kommunen kommer att öka nu, säger Oscar Lunnbäck, miljö- och hälsoskyddsinspektör inom Ydre kommun. 

De laddningsstationer som i dag finns är placerade vid lanthandeln i Asby och Harstigens busshållplats i Hestra. Dessutom finns det en vid Nääs gård i Hestra, men den är uppsatt på Nääs gårds egna initiativ. 

Förutom dessa tre laddstolpar är det på gång med ytterligare två. Vid affären i Rydsnäs och på torget i Österbymo kommer varsin laddningsstation att finnas tillgänglig innan årsskiftet. 

– Det är elnätsägaren Eon som har lite arbete kvar att göra innan de är i bruk, men vi hoppas kunna ha i gång dem så snart som möjligt, säger Oscar Lunnbäck. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa