Ydre kommun väljer mellan tolv kandidater

Nu har sista ansökningsdagen passerat för att söka tjänsten till skolchef i Ydre. Kommunchef Charlotte Gremar Engdahl ser positivt på läget.

Ydre kommun letar just nu efter ny skolchef.

Ydre kommun letar just nu efter ny skolchef.

Foto: Rebecca Carlsson

Ydre kommun2020-01-06 06:00

I höstas blev det klart att Charlotte Gremar Engdahl, som då var Ydre kommuns skolchef, blir ny kommunchef. I början av december gick kommunen ut med att det är öppet att lämna in sin jobbansökan för att bli ny skolchef.

Den 1 januari löpte ansökningstiden ut och läget just nu ser positivt ut enligt Charlotte Gremar Engdahl.

– Jag tycker att det ser lovande ut. Vi hoppas att kunna genomföra rekryteringen snabbt och effektivt, men ändå så att det blir rätt person för tjänsten, säger hon.

Tolv personer har sökt tjänsten och flera av dem passar in i den kravbild som Ydre kommun eftersöker. Under fredagen kommer Ydre kommuns ledning att ses för att hålla ett första möte, och under vecka 3 kommer de att börja ta in sökande på intervjuer.

Efter intervjuerna kommer de att välja ut ett antal lämpliga kandidater. Därefter kommer kommunstyrelsen i Ydre att föreslå en kandidat där det sedan ska röstas igenom i kommunfullmäktige. 

– I och med att vi har fått in flera sökande som har den utbildning och kompetens som vi har efterfrågat så känner jag mig hoppfull om att hitta en lämplig person för uppdraget, säger Charlotte Gremar Engdahl.

I nuläget är det svårt för Charlotte Gremar Engdahl att säga när den nya skolchefen kan börja sin tjänst.

– Allt hänger ju på om det krävs fler intervjuer och framför allt hur lång uppsägningstid den sökande har från sitt tidigare arbete, säger Charlotte Gremar Engdahl.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!