45-åring åtalad för flera brott

En 45-årig man har i Linköpings tingsrätt åtalats för misshandel, olaga hot och hot mot tjänsteman. Detta efter att mannen i december förra året bråkat på ett boende för ensamkommande flyktingbarn i Ydre.

En 45-årig man har i Linköpings tingsrätt åtalats för misshandel, olaga hot och hot mot tjänsteman. Foto: Lars-Göran Bexell

En 45-årig man har i Linköpings tingsrätt åtalats för misshandel, olaga hot och hot mot tjänsteman. Foto: Lars-Göran Bexell

Foto:

Ydre2016-10-13 09:00

Den 19 december förra året dök en 45-årig man upp på ett boende för ensamkommande flyktingbarn i Ydre. 
Besöket slutade med att mannen greps och anhölls misstänkt för misshandel, olaga hot och hot mot tjänsteman.

Nu har mannen åtalats i Linköpings tingsrätt. Det var på kvällen den 19 december som mannen kom till boendet och med våld angrep flera personer.

Tillhygge

Mannen gav sig först på en av ungdomarna med ett tillhygge genom att utdela ett slag på honom. Därefter utbröt tumult med flera personer inblandande, vilket innebar att 45-åringen slog och sparkade en ungdom som föll till marken. ytterligare en ungdom på boendet blev sparkad och föll omkull.

Även en anställd på boenden blev angripen av 45-åringen genom att han fällde henne.

Kränka ungdomarna

Under händelseförloppet ska 45-åringen varit hotfull och ett motiv till brottet, enligt åtalet, ska ha varit att kränka de tre ungdomarna på grund av deras ras, hudfärg, nationalitet eller etniskt ursprung. 45-åringen ska även ha sagt att han skulle komma tillbaka och döda de boende på flyktingboendet samt gjort en gest där han dragit handen över halsen på sig själv.

Nekar till brott

När polisen skulle gripa 45-åringen angrep han poliserna och sa till poliserna som transporterade honom till polisstationen i Linköping ”att han skulle skjuta dem, deras fruar och deras barn”.

45-åringen som tidigare arbetat på boende, men bara under en dag, nekar till brott.

Skadestånd

Till kommande huvudförhandling i Linköpings tingsrätt kallat ett tio-tal vittnen. De båda poliserna som blev hotade yrkar på ett skadestånd på 5 000 kronor vardera för kränkning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om