Bankkunder firade 150 år på Ydregården

Kinda-Ydre Sparbank firar i år 150 år och det uppmärksammas på flera sätt. I onsdags kväll bjöd banken in till allsångskväll på Ydregården i Österbymo. Dansorkestern Titanix och lokala förmågor stod för sång och musik.

400 bankunder firade på Ydregården. Foto: Lars-Göran Bexell

400 bankunder firade på Ydregården. Foto: Lars-Göran Bexell

Foto:

Ydre2016-06-18 09:31

Att Kinda-Ydre Sparbank firar 150 år har väl inte undgått någon så här långt. Firandet sprakade igång i början av året när banken delade ut fem miljoner kronor ur en jubileumsfond till ett 60-tal föreningar i Kinda och Ydre. 

Sparbanksveckan

I början av maj bjöds det bland annat på jubileumstårta, tävlingar och en trollande trollkarl under sparbanksveckan på samtliga bankens fyra kontor. 

I onsdagskväll kom 400 personer till Ydregården när sparbanken bjöd in till allsångskväll med dansorkestern Titanix från Valdemarsvik som det stora dragplåstret. Bandets frontfigur Maria Rolf höll i allsång och fick med sig publiken efter noter.

Dansbandskampen

Efter att sparbanks-vd Johan Widerström sagt några inledande ord var det dags för kvällens första allsång, ”I natt jag drömde”, en låt som Hep Stars låg 15 veckor på Svensktoppen med 1967.

Dansbandet Titanix var 2009 med SVT:s Dansbandskampen där det blev en andra plats. 

Genombrotten var ett faktum för orkestern och inte minst för att man framförde Thorleifs slagdänga ”Gråt inga tårar”. Den bjöds publiken på Ydregården på.

Under kvällen fick några talanger från bygden chansen att visa sina musikaliska talanger. Johan Fransson och Jonathan Samuelsson framförde ”Fattig bondräng” och ”Calle Schewens vals” och Amanda och Julia Rembsgård bjöd på ”Love your self”.

Allsångerna avlöste varandra och Maria Rolf hade fullt upp att söka upp den ena efter den andra i bänkraderna för att sjunga ”Turistens klagan”, Michelangelo”, ”En kväll i juni” och Änglahund”.

Johan Widerström var mer än nöjd med kvällen:

– Det har varit jättelyckat. Topporkester och väldigt duktiga unga talanger från bygden. Hela grejen för kvällen var att fira med våra kunder.

Stor final

Den 3 september blir det den stora finalen för bankens 150-årsjubileum. Platsen är Kisa Folkets park. Först ut är det barnens tur under dagen då Panetoz och Mojje står för underhållningen. Det kommer att finnas olika aktiviteter och pannkakor till alla barn.

Panetoz är även med på kvällen och då i sällskap med David Lindgren och coverbandet TimeMachine.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om