Bulsjöån i Ydre kommun svämmar över.
– Det är bråttom att göra något åt det, annars kommer vi att drunkna, säger Bo Svensson som bor strax intill ån i Bjursholm.
Även om han inte är hundra procent allvarlig med risken för drunkning så är både han och hans granne Bengt Rääf oroliga över vattnet som bara stiger mer och mer.
– Jag har bott här sedan 1982 och på dessa 40 år har det aldrig varit såhär mycket vatten, säger Bo.
Vattnet började stiga för några dagar sedan, och det har ännu inte slutat. Bo och Bengt uppskattar att vattennivån har stigit med en meter.
Bengt kan inte längre köra sin vanliga väg över bron som leder över ån. Bilen körde fast och han gick ner sig i vattnet.
– Med hjälp av folk jag känner har jag fått "skapa" en alternativ väg för att kunna ta mig till och från mitt hem. Om vattnet fortsätter stiga kommer det snart inte att finnas någon bro här längre, säger Bengt, men tillägger att just den här bron står på stålbalkar.
– Det är värre för broarna längre ner, som har träbalkar.
Bos avlopp fylldes med vatten, och han fick ta dit en grävmaskinist och lägga en ny och högre avloppsring istället. Grunden på hans ena uthus drabbas också av översvämningen.
– Än så länge är det torrt inne i uthuset, men isoleringen mår antagligen inte så bra, säger han.
Stugan som Bengt brukar hyra ut, "Å-stugan", står "till knäna" i vatten. Bengt och Bo uppskattar att vattnet stiger med tre-fyra centimeter om dagen.
– Det är ju massa värden som blir förstörda. Det går knappt att komma in i stugan längre. Golvet är förstört. Väggarna också, säger Bengt.
– Det kostar massor, tillägger Bo som tror att det kommer att kosta upp till 60 000 kronor att reparera uthuset.
Än så länge är det bara räddningstjänsten som har varit ute vid platsen. De sprängde bort en ispropp. Enligt Magnus Lundgren som är ansvarig för vattenkraftsproduktionen på Tranås Energi hjälpte det flödet nedströms.
– Att vattnet är så högt beror på all nederbörd som fallit. När det sedan fryser så bildas det isproppar som stoppar upp vattenflödet, säger han.
Magnus Lundgren menar att det är markägarnas ansvar att ta hand om konsekvenserna av vattenflödet. Men både Bo och Bengt upplever sig "i händerna på andra".
– Jag fick ett mycket vänligt sms från Tranås energi, men det hjälper ju inte. Det måste gå att stoppa vattnet uppifrån och få till ett jämnt flöde i ån, säger Bo.