En uppskattad kväll hos Ydre Kulturcentrum

Ydre Kulturcentrum bjöd in till en väldigt uppskattad kväll under lördagen då den underhållande kvartetten höjde ribban redan från start med en mycket bra publikkontakt.

Kvartetten samt pianisten Marcus Sturewall bjöd verkligen på en bra improvisationsteater.

Kvartetten samt pianisten Marcus Sturewall bjöd verkligen på en bra improvisationsteater.

Foto:

Ydre2017-05-09 15:15

Inför sommarfarsen "Lilla fransyskan" som kommer spelas i Ydre, så samlades teaterdeltagarna i Österbymo under lördagen för att träna.

Samtidigt så passade de på att värma upp sig inför sommarens uppsättning av den Franska farsen med en favorit i repris från i fjol. Nämligen improvisationsteater.

På scenen den här gången stod Mia Wallin, Matilda Bördin, Fredrik Thalin och Simon Karlsson med musik av pianisten Marcus Sturewall.

Dessa personer som bor på var sitt håll i landet blev bekanta under deras arbete på Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby.

– Improvisations teater är en lättare form av teater där det varken behövs manus eller regi, berättar Erik Ruch en av regissörerna inför sommarfarsen.

– Detta är något man använder som pedagogiskt verktyg inom teaterskolorna. Alla framträdanden blir ju olika då det är publiken som får bestämma på vilken plats man skall låtsas vara på och relationerna mellan de fyra deltagarna med mera under var föreställning.

Under framträdandet denna lördagskväll så bjöd kvartetten verkligen på sig själva hela tiden och publiken skrattade av glädje.

Bland annat så lånade man en mobiltelefon av en ur publiken. Denna besökare fick välja ut en sms konversation från sin telefon som fick användas som enda manus.

Det blev en uppskattad dialog hos publiken. Efter pausen så blev det en längre pjäs där återigen publiken fick avgöra förutsättningarna inför det hela.

Under kvällen bjöd de också på inslag av spontan sång, och även detta bestämdes av besökarna.

En av besökarna som tidningen pratade med vid utgången berättade att det varit en fantastisk kväll och föreställning. Denna sade också att "det känns som om jag har missat något tidigare i mitt liv. Detta borde man vara på oftare."

Fr v Fredrik Thalin, Simon Karlsson, Matilda Bördin och Mia Wallin framförde här en pjäs med förbundna ögon. Publiken bestämde både relationerna samt händelsen.
Fr v Fredrik Thalin, Simon Karlsson, Matilda Bördin och Mia Wallin framförde här en pjäs med förbundna ögon. Publiken bestämde både relationerna samt händelsen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om