Han blir ny vd för Ydrebostäder

Mycket möjligheter, säger Pär Hellman om sitt nya uppdrag som vd för Ydrebostäder. Han ser fram emot att ta sig an utmaningarna med att ta över bolaget.

Pär Hellman tar över Ydrebostäder efter Urban Tordsson.

Pär Hellman tar över Ydrebostäder efter Urban Tordsson.

Foto: Fotogenica i Norrköping

Ydre2020-09-06 21:36

Den nya vd:n för länets minsta kommunala hyresvärd heter Pär Hellman och är 49 år. Han tar över efter Urban Tordsson som går i pension, rapporterar tidningen Hem & Hyra. 

Ydrebostäder förvaltar cirka 270 lägenheter i Österbymo, Asby och Hestra. Ett av skälen till att uppdraget lockade Pär Hellman är just att Ydrebostäder är ett litet bolag. 

– Man får vara med och påverka och driva frågor framåt. Det var längesedan jag jobbade mot en styrelse också, det ska bli roligt.

En av utmaningarna blir att jobba vidare med driftfrågor och modernisera. En annan är den låga prisbilden på Österbymos villamarknad, att få folk att vilja bo i hyresrätt när det är så billigt att köpa hus. Hyresrätter skiljer sig inte så mycket i kostnad mellan olika ställen i landet, medan det är ovanligt billigt att köpa hus i Ydre.

Just nu jobbar Pär Hellman som fastighetschef och fastighetsutvecklare på Ericsbergs säteri, utanför Katrineholm. Den andra november tillträder han som vd för Ydrebostäder. Det var ett glädjande besked att han fått uppdraget, berättar han. 

– Jag visste inte om att det var så många som sökte, men det kändes rätt så bra under intervjuerna. Jag höll tummarna och så gick det hela vägen. 

Han kommer att flytta från Norrköping till Mjölby och se hur det känns att pendla. Sedan får han se om det blir en flytt till Ydre. Han har en liten koppling dit eftersom han har släkt som bor där. 

– Men vi tar ett steg i taget, säger Pär Hellman. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!