Jaktledare utbildades i Ydre

Under helgen arrangerade Ydre Jaktvårdskrets tillsammans med Svenska Jägareförbundet en jaktledarutbildning i Österbymo. "Denna kurs är inte bara för jaktledare, utan även en bra kurs för alla jägare"

Kursen innehöll olika skjutövningar för att förbättra deltagarnas skytte.

Kursen innehöll olika skjutövningar för att förbättra deltagarnas skytte.

Foto:

Ydre2018-04-11 19:00

När jaktsäsongen är slut så passar det perfekt att ytterligare fördjupa sina kunskaper inom ämnet. Därför passade Ydre Jaktvårdskrets tillsammans med Svenska Jägareförbundet på att arrangera en jaktledarutbildning i Österbymo, under den gångna helgen.

Brett innehåll

Jaktledaren är en nyckelperson i jaktlaget och under den här kursen belystes dennes roll. Kursen vände sig till nuvarande och blivande jaktledare, fast lika mycket till jägare som ytterligare vill sätta sig in i lagar och regler kring sitt jaktintresse eller bara veta mer om jaktledarens roll.

Kursen innehöll både teori och praktik angående jaktledarens roll, ansvar för en säker och väl fungerande jakt, jaktetik, jaktmoral, jaktlagstiftningen, kötthantering för en bättre köttkvalité samt skytteövningar för att avlossa säkra skott under jakt.

Trevliga skjutövningar

Utbildningen som varade under två dagar hade 15 deltagare och som utbildare och instruktör stod Benny Nilsson som arbetar som jaktvårdskonsulent inom Svenska Jägareförbundet. Utbildningen som tog upp en hel del lagtext fick ofta inslag av deltagarnas erfarenheter och andra jakthistorier som gång på gång utmynnade i ett leende hos deltagarna.

Under lördagskvällen tog sig gänget till Ydre jaktvårdskrets skjutbana, där flera olika skjutövningar testades och jämfördes. Detta för att så ett frö hos jaktledarna om hur man själv kan skapa en trevlig skjutövning inom respektive jaktlag.

Teoripass för de 15 deltagare som deltog i jaktledarutbildningen.
Teoripass för de 15 deltagare som deltog i jaktledarutbildningen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om