Man lurades i sms-fälla – blev misshandlad

Den 27-årige mannen misshandlade en man genom slag och sparkar. Nu har han dömts för misshandel.

Ydre2022-12-13 12:27

Den 20 juni förra året skickade en man ett sms till en 26-årig kvinna i Ydre kommun. Han frågade om de skulle ta en cigarett ihop. Men det var inte kvinnan som svarade, utan en 27-årig man som i kvinnans namn svarade att mannen kunde komma. 

När mannen anlände till adressen i bil gick 27-åringen genast till våldsamt angrepp. 27-åringen slog mannen upprepade gånger i ansiktet och drog sedan ut honom från bilen och sparkade på honom flera gånger. 

Personal från ett äldreboende kom ut och stoppade misshandeln. 

Polisen ryckte ut till platsen för att reda ut det inträffade. När brottsoffret satt i polisbilen fick han ett sms från den 26-åriga kvinnan. Innebörden i meddelandet var att allt skulle bli värre om polisen kontaktades. 

27-åringen åtalades för misshandel och 26-åringen åtalades för övergrepp i rättssak. Brottsoffret uppgav under rättegången i Linköpings tingsrätt att han under misshandeln var "jätterädd" och att han under det utdragna händelseförloppet hade krupit ihop för att skydda sig. 

Linköpings tingsrätt anser att det är bevisat att de bägge åtalade gjort sig skyldiga till de aktuella brotten. 

27-åringen, som erkänt brott, döms till villkorlig dom med samhällstjänst i 160 timmar. Han ska även betala 5 650 kronor i skadestånd till brottsoffret. 

26-åringen, som nekat till brott, döms till villkorlig dom med samhällstjänst i 75 timmar. Hon påstod under rättegången att hon inte hade en tanke på att mannen kunde bli rädd av innehållet i meddelandet. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!